Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Удря ли клапани Пунто 1.2 60hp 2001-ва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

абе кви са тия 30-40 мин. бе колеги. аз акто сменям маслото ня някой колда данеби да чакам по половин час че да и наглася маслото на ниво... това дане е грес че да го чакате това е масло!!! наливаъ 3,4 литра и карай колега! ако искаш да си точен до мм. наливай постепенно и мери на щеката като е на максимума налей още 200-250грама за да се напълнят маслените магистрали и масления филтър. пък и никаде не пише че маслото трябва да е точно на максимума !!!

Коментар

Airfan написа:
      ThE_PuNiSHeR написа:
      Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
      Аз няма начин да налея повече от 3 л, просто ще е много над максимума, така че я вземи спри на равно, изчакай 30-40 мин, дръпни щеката, обърши маслото от нея. После пак я постави на мястото й, извади я и снимай до къде е маслото. Басирам се, че е поне на 3-4мм над максимума ако синалял 3.4 л и нямаш течове. Аха, да, снимай щеката и покажи тук да видим.
      Значи наистина е 2.8л?

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
        Airfan написа:
        ThE_PuNiSHeR написа:
        Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
        Аз няма начин да налея повече от 3 л, просто ще е много над максимума, така че я вземи спри на равно, изчакай 30-40 мин, дръпни щеката, обърши маслото от нея. После пак я постави на мястото й, извади я и снимай до къде е маслото. Басирам се, че е поне на 3-4мм над максимума ако синалял 3.4 л и нямаш течове. Аха, да, снимай щеката и покажи тук да видим.
        Значи наистина е 2.8л?
        Да.

Коментар

4-та година карам мк2 1,2 60 кончета и не сам наливал повече от 2.8 мах 2,9 литра кви филми 3 па 4
          Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Пак казвам, че източих 4(четири) литра масло. И налях около 3.4. Тея дни ще източа малко, да си дойде на нивото.

Коментар

На моята и сипах 2500 и е малко над минимума, странно е че на различни места пише различно за количеството дето събира, някъде пише 3,500 другаде 2,800, реално на място ще видите колко събира И кво ся тоя мотор не удрял клапани, как се не сетих кат сменях ремъка да го превъртя да видя деба.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Пред мен го въртяха много пъти, че аз съм Тома неверни

Коментар

Аз пак да кажа - FIRE двг не удря. Всички FIRE са 8 клапанови. Аз лично не познавам двг, който да има повече от 8 клапана(4 цилиндров) и да не удря.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.

Коментар

Danchojn написа:
                      Аз пак да кажа - FIRE двг не удря. Всички FIRE са 8 клапанови. Аз лично не познавам двг, който да има повече от 8 клапана(4 цилиндров) и да не удря.
                      моят мотор също е FIRE и е с 16 клапана...T-Jet и MultiAir също са FIRE моторидали удрят или не нямам представа :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Тия най-вероятно удрят.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Emil74 написа:
                          И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.
                          На белег беше, подготвен за смяна на ремък.

Коментар

Тогава сигурно не удря.

Коментар

Working...
                            X