абе кви са тия 30-40 мин. бе колеги. аз акто сменям маслото ня някой колда данеби да чакам по половин час че да и наглася маслото на ниво... това дане е грес че да го чакате това е масло!!! наливаъ 3,4 литра и карай колега! ако искаш да си точен до мм. наливай постепенно и мери на щеката като е на максимума налей още 200-250грама за да се напълнят маслените магистрали и масления филтър. пък и никаде не пише че маслото трябва да е точно на максимума !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Удря ли клапани Пунто 1.2 60hp 2001-ва
Collapse
X
-
Airfan написа:ThE_PuNiSHeR написа:Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Airfan написа:ThE_PuNiSHeR написа:Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
Коментар
-
На моята и сипах 2500 и е малко над минимума, странно е че на различни места пише различно за количеството дето събира, някъде пише 3,500 другаде 2,800, реално на място ще видите колко събира И кво ся тоя мотор не удрял клапани, как се не сетих кат сменях ремъка да го превъртя да видя деба.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.
Коментар
-
Emil74 написа:И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар