абе кви са тия 30-40 мин. бе колеги. аз акто сменям маслото ня някой колда данеби да чакам по половин час че да и наглася маслото на ниво... това дане е грес че да го чакате това е масло!!! наливаъ 3,4 литра и карай колега! ако искаш да си точен до мм. наливай постепенно и мери на щеката като е на максимума налей още 200-250грама за да се напълнят маслените магистрали и масления филтър. пък и никаде не пише че маслото трябва да е точно на максимума !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Удря ли клапани Пунто 1.2 60hp 2001-ва
Collapse
X
-
Airfan написа:ThE_PuNiSHeR написа:Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Airfan написа:ThE_PuNiSHeR написа:Другата ми питанка е за маслото. В аутодата пише, че е 2.8л, а в магазина там в техния каталог пише 3.8 на кое да вярвам? Щеката е на максимума, а съм налял 3.4л?
Коментар
-
На моята и сипах 2500 и е малко над минимума, странно е че на различни места пише различно за количеството дето събира, някъде пише 3,500 другаде 2,800, реално на място ще видите колко събираИ кво ся тоя мотор не удрял клапани, как се не сетих кат сменях ремъка да го превъртя да видя деба.
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.
Коментар
-
Emil74 написа:И аз съм малко като Тома Неверни и затова за пробите дали удря или не - нямат никакъв смисъл, ако коляновият вал не е на белег(да има със сигурност бутало на ГМТ). Ако коляновият вал е в друго положение и буталата са малко спуснати, при такава проба няма да удари, дори по принцип да удря. Все пак, става дума за относително малка зона, в която се срещат буталата и клапаните. Колкото до Мареата, за която питах, стиснах зъби и в момента чака в сервиз за смяна на ремък и ролки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар