Привет, колеги :D Докато чаках някой да купи оригиналните джанти на HGT-то ми, реших да ги изправя, боядисам и да ги монтирам на моята кола. Занам, че 15" се кара с гума 50 или 55, но на такава гума хич не ми е комфортно.Искам да монтирам 185 или 195/60 и се чудя дали няма да стърже в калниците при пълен завой или дупки.Ако някой има опит, моля да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за размер на гуми. Ще опре ли 195/60R15
Collapse
X
-
Етикети: –
-
lithrone
kaci написа:Зимните гуми на Бравото ми бяха 185/60/15 и нямаше проблем.
Коментар
-
Бравото дойде от чужбина с гуми 195/55/15 и с тях също нямаше проблем. Разликите в диаметрите може да видиш в калкулатора за гуми. На мен 195/60/15 ми се струват големички! В момента съм с 205/45/16 и при вдигната на подемник кола при пълен завой гумата опира в прага!
Коментар
-
lithrone
kaci написа:Бравото дойде от чужбина с гуми 195/55/15 и с тях също нямаше проблем. Разликите в диаметрите може да видиш в калкулатора за гуми. На мен 195/60/15 ми се струват големички! В момента съм с 205/45/16 и при вдигната на подемник кола при пълен завой гумата опира в прага!
Коментар
-
Джантите са за 195/../15. Ако сложиш 185/../15 ще стоят най малкото грозно на хубавите джанти. Отделно губиш от сцепление и рискуваш по-лесно да ошмулиш джантите в някой бордюр или гадна дупка на пътя а те са мнооого. Слагай 195/55/15 с борд, идеални са за Мареа. Това е и оригиналния размер и с тях стои перфектно на пътя.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
[quote="HLX"]Аз моята я карам с 195/60/15 и никъде не опира. За 195/65/15 съм почти сигурен, че ще опре. При завой не, по-скоро направо ще опират в калниците.[/qote]няма начин да не опира и със 195/60/15 просто не си я товарил достатъчно или се возите само двама отпред.качете се 5-ма възрасни покараи малко и след това си виж задните калници/по точно в предната част на арката дали няма да е протрита/особенно ако не е повдигана допълнително.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
lithrone
Dido_Lyubenov написа:Джантите са за 195/../15. Ако сложиш 185/../15 ще стоят най малкото грозно на хубавите джанти. Отделно губиш от сцепление и рискуваш по-лесно да ошмулиш джантите в някой бордюр или гадна дупка на пътя а те са мнооого. Слагай 195/55/15 с борд, идеални са за Мареа. Това е и оригиналния размер и с тях стои перфектно на пътя.HLX написа:Аз моята я карам с 195/60/15 и никъде не опира. За 195/65/15 съм почти сигурен, че ще опре. При завой не, по-скоро направо ще опират в калниците.[/qote]няма начин да не опира и със 195/60/15 просто не си я товарил достатъчно или се возите само двама отпред.качете се 5-ма възрасни покараи малко и след това си виж задните калници/по точно в предната част на арката дали няма да е протрита/особенно ако не е повдигана допълнително.
Коментар
-
ако не я товариш няма проблем аз дори съм с 195/65/15.а колкото до това че го дават размера заводски съвсем не значи че не опира, говоря за 2.4жтд комби,за хгт изобщо не става въпрос те мисля са със по големи арки на калниците.м/у другото имам 4-ри ласи 195/55/15 за харизване ама са със следи от ръба/ламарината/ на калника и това с нови пружини и чисто нови газови амортисьори монро.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Re: Въпрос за размер на гуми. Ще опре ли 195/60R15
lithrone написа:Привет, колеги :D Знам, че 15" се кара с гума 50 или 55, но на такава гума хич не ми е комфортно.Искам да монтирам 185 или 195/60 и се чудя дали няма да стърже в калниците при пълен завой или дупки.STILO 1,9JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар