Здравейте колеги, от няколко седмици пръскалките за предния прозорец ми се бъзикат и неискат да пръскат, т.е. пръскат, когато си поискат! Днес реших да погледна за какво става на въпрос, оказа се, че тричотката(клапана), която разкроява маркучите за ляво и дясно изпуска. Има дупчица в средата и направо шурти от там, а не минава по маркучите, но до колкото помня така си беше и като купих колата, а тогава си работеха За това става въпрос:Въпросната дупка си я има и на снимката, значи си е така! Но защо изпуска от нея?Имам и още един въпрос, всеки ден се паркирвам на различно място, и все намирам капчици под предницата и немога да ги хвана от какво са. Преди ми течеше от маншона на вътрешното каре, но ги смених и двата и спря. Сега пак тече, и снощи натъмно с фенерче видях да капе от някакъв маркуч, който влиза в радиатора, а туко що забелязах, че и течността(антифриза) ми е намалял. Та най-вероятно си ми тече от него, но капе точно от сглобката, където излиза от казанчето, там е захванато със скоба. Дали се продава въпроснич маркуч и дали ако го сваля и го стегна наново ще стане?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с пръскалките и теч под колата!
Collapse
X
-
На първият въпрос - този клапан се продава и струва няколко лева.Има го почти навсякъде по магазините за части.На вторият - ако тече точно на скобата, свали я и срежи около 10мм от маркучето.След това стегни скобата, но умерено.Най добре си купи и нова скоба - стотинки е.Изобщо като свалиш маркуча ще видиш къде е проблема - скъсан/напукан маркуч или пукнат щуцер на радиатора...П.Ц: Това последното го прави когато поизстине двигателяI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
plamenHART написа:Клапанчето се отваря с ножче или тънка отвертка,аз изрязах мембранка от латексова ръкавица/може и друг непромокаев и гъвкав материал/ и е готово В магазините тук ме гледаха очудено,може с заявка от АХМ,струва 5лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар