Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Боядисване на вътрешните дръжки за отваряне на вратите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Боядисване на вътрешните дръжки за отваряне на вратите

Здравейте,Дръжките с които се отварят отвътре вратите на моята марея са доста поиздраскани,най-вече тази отпред отдясно.Може би пластмасата от която са направени с времето старее и всяко драсване с нокът или с маникюр остава като светло сива черта.Предполагам,че много от колегите имат този неприятен проблем.Като цяло интериора на моята марея е изключително запазен,по таблото няма драскотинка и пластмасите са в отлично състояние.Само тези вътрешни дръжки ме дразнят,защото създават лошо впечатление за цялата кола.Та въпросът ми е дали има начин тези дръжки да се боядисат с някаква тъмно сива боя и да се заличат тези драскотини и стареенето на пластмасата?До сега не съм срещал коментар по този въпрос и ми е интересно какво евентуално може да се направи.
    Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Аз мога да ти кажа какво не трябва да правиш понеже това направих аз Свалих си всички дръжки на вратите пластмасите под копчетата за ел. стъклата централната конзола пластмасата през таблото на километража и тн. Взех възможно най-тънката шкурка и започнах с шкуренето падна около 3-4часа шкурене за да падне поне малко от предната боя и за изравняване на неравностите. В крайна сметка, ДА неравностите се махнаха но надрасканото остава с пълна сила дори след като ги напръсках с черен спрей и то дори 2 пъти. Първия ден пръскане и съхнене, на втория ден след като са изсъхнали пак пръскане и на 3-тия ден слагане. Извода - НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ДОРИ НАЙ-СИТНАТА ШКУРКА а вкарай няква иновация и виж с какво друго можеш да ги поошкуриш. Това е от мен дано съм бил полезен.

Коментар

dolarcho написа:
      Аз мога да ти кажа какво не трябва да правиш понеже това направих аз Свалих си всички дръжки на вратите пластмасите под копчетата за ел. стъклата централната конзола пластмасата през таблото на километража и тн. Взех възможно най-тънката шкурка и започнах с шкуренето падна около 3-4часа шкурене за да падне поне малко от предната боя и за изравняване на неравностите. В крайна сметка, ДА неравностите се махнаха но надрасканото остава с пълна сила дори след като ги напръсках с черен спрей и то дори 2 пъти. Първия ден пръскане и съхнене, на втория ден след като са изсъхнали пак пръскане и на 3-тия ден слагане. Извода - НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ДОРИ НАЙ-СИТНАТА ШКУРКА а вкарай няква иновация и виж с какво друго можеш да ги поошкуриш. Това е от мен дано съм бил полезен.
      Те тези дръжки нямат реално дълбоки надрасквания,а само пластмасата е станала по светло сива и на бели ивици -може да стане само с боядисване,но не знам с каква боя -затова питам ако има някой друг,който го е правил да сподели. :D

Коментар

Обикновен спрей, избираш цвят, отиваш в практикер и накасата около 5-6лв пръскаш след това от около 15-20см и ефекта е мн добър

Коментар

dolarcho написа:
          Обикновен спрей, избираш цвят, отиваш в практикер и накасата около 5-6лв пръскаш след това от около 15-20см и ефекта е мн добър
          Предполагам,че не се лющи и не пада след месец,два? :D

Коментар

Абсолютно НЕ, просто както казах по-горе в поста "Две бой са ти задължителни" не бързай просто всеки един детайл го пръсни 2 пъти, като съвет от мен, гледай да не задържаш мн спрея на едно място щото се разтича и става мазало. Просто го движи по хоризонталата и в момента в който боята изцяло покрие детайла спираш и преминаваш в другата ми част и така 2 пъти

Коментар

Колега преди да ги пръскаш ги затъркаи с водна шкурка,за спреи търси марката COSMOS тои е с гланц и стои много добре като се пръсне.Ето какво сътворих аз :D :D

Коментар

Аз пък ще те посъветвам да ги минеш само със ситна водна шкурка, колкото да им обереш покритието. Моите ги боядисвах със обикновен спрей, обаче седмица след това почнаха да се търкат и след като ги изшкурих не са мръднали
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Водно и спрей черен мат.Пробвано е и гарантирам, че ще останеш доволен.Важно е да вземеш хубав спрей.

Коментар

кола

Тя не е ли черна купи си нова около 5 лв цялата
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега след лятното освежаване на пластмасите в купето пунтото светна! Най добре е ако ще правиш нещо подобно да помислиш за свалянето и на други пластмаси от салона, за да не даваш пари само за едните дръжки.Аз направих следното;-размонтирах набелязаните пластмаси-миене с обезмаслител-водна шкурка да се позаглади издраното-пръскане с грунд за пластмаса-пръскане с шприц-кит /filer/-изглаждане с водна шкурка след изсъхване -пръскане с боя каквато си избрал като цвят на две ръце да покрие хубаво-покриване с лакП.П. всичко изброено по-горе са спрейове на марката duplicolor и можеш да ги намериш в бриколаж.Другия ти вариант е след измиване да боядисаш въпросните пластмаси с боя спрей за пластмаса /брони/ пак на горепосочената марка, пак в бриколаж. По-бързо и по-евтино е но незнам дали ще постигнеш желания ефект.Успех!

Коментар

Колеги, защо се вкарвате във филми точно за пластмасовите дръжки. Цената за брой по спомени беше около 5 лв., а смяната става с отвиване и завиване на две болтчета. Какви шкурки, какви спрейове... Не си ли цените труда и времето?! И в крайна сметка едва ли ще станат по-добри от новите. Айде успех в начинанието!
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                          И в крайна сметка едва ли ще станат по-добри от новите. Айде успех в начинанието!
                          Ще станат меко казано по-добри.

Коментар

lithrone написа:
                            venco67 написа:
                            И в крайна сметка едва ли ще станат по-добри от новите. Айде успех в начинанието!
                            Ще станат меко казано по-добри.
                            Стават много по-добри особено ако имаш време да си поиграеш и да проявиш малко креативно мислене, да напаснеш интериора към твоя стил. Ако не здраве да е. А и както казах няма смисъл да се вкарва колегата във филма само заради едните дръжки. Ако е само за тях нови за по 5 лв. както каза колегата venco67Поздрави!

Коментар

Черен мат TECTANE-пробвано и не се бели!
                              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                              X