Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висока температура и рязко загряване на дизел.ПОМОЩ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwalker написа:
    Не отварящ термостат води до прегряване, което ти издухва гарнитурата -> Кое точно не ти е ясно?
    Това е ясно,термостата дори да е умрял, е в полуотворено положение не е в затворено, защото колата трудно достига работна температура. Трябва да е 35 градуса и да се набия в задръствания за да стигне стрелката до средата. И това не обяснява от къде идва въздуха в системата. Нещо не се разбираме, вие ми казвате "смени си термостата и нещата ще се оправят"... ОК, но като го сменя колата ще достига нормална работна температура и ще се охлажда нормално което е така но пак казвам, не разбирам защо смяната на термостат ще предотврати вкарването на въздух в системата? Разбирам, че като го сменя колата ще се оправи при достигане на работна температура и при охлаждане но другото както написах по-горе не разбирам!!!

Коментар

Смяна на термостата няма да ти оправи гарнитурата, както и смяна на гарнитурата няма да ти оправи термостата.Писаха ти вече - смени и термостата, ако не искаш повторение след смяна на гарнитура и евентуално глава.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
        Смяна на термостата няма да ти оправи гарнитурата, както и смяна на гарнитурата няма да ти оправи термостата.Писаха ти вече - смени и термостата, ако не искаш повторение след смяна на гарнитура и евентуално глава.
        Ааааааа така, сега вече се разбрахме. То е ясно, че термостата ще се смени, просто никъде в темата не съм видял, че има съвет за смяна сега на термостата за да не се повтори пак същото. В каква последователност е желателно да стане смяната на термостата. Преди или след свалянето на главата?

Коментар

dolarcho написа:
          Ааааааа така, сега вече се разбрахме. То е ясно, че термостата ще се смени, просто никъде в темата не съм видял, че има съвет за смяна сега на термостата за да не се повтори пак същото. В каква последователност е желателно да стане смяната на термостата. Преди или след свалянето на главата?
          Dido_Lyubenov написа:
          А термостат смени ли ? Или чак като сдухаш още една гарнтура ще разбереш колко е прав колегата за тоя термостат ?
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Slavi_Lancia написа:
            И още нещо капачката на казанчето ако не държи налягане завирането ти е в кърпа вързано!!!
            Това НЕ Е вярно!Да наистина е факт, че при система под налягане точката на завиране на течността се повишава, но при изправна охладителна система дори и без капачка да караш не трябва да вдига повече от средата. Ако искаш заповядай да ти покажа - Белово-Юндола с пуснат климатик и отвита капачка = стрелката си стои все така в средата.Това че системата е направена да държи около 1 бар налягане е по-скоро с превантивна цел, примерно в не много голяма жега ако не се пусне перката и температурата отиде над 100 градуса да продължи да се движи течност през радиатора и двигателя вместо да заври и да се получи бързо прегряване в следствие на въздуха в системата.А относно пълненето на системата на всички Фиати се прави на студен мотор, развиват се ВСИЧКИ пробки и започва бавно пълнене през казанчето. В момента, в който протече от някоя от пробките плътна струя я завиваш и продължаваш да пълниш и така докато не протече от следващата... и т.н. След това палиш с ОТВОРЕНА капачка и я оставяш да работи докато на включи перката, ако трябва доливаш.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
              А относно пълненето на системата на всички Фиати се прави на студен мотор, развиват се ВСИЧКИ пробки и започва бавно пълнене през казанчето. В момента, в който протече от някоя от пробките плътна струя я завиваш и продължаваш да пълниш и така докато не протече от следващата... и т.н. След това палиш с ОТВОРЕНА капачка и я оставяш да работи докато на включи перката, ако трябва доливаш.
              Това, вече е направено преди няколко дни. Колата прави следното при напълнена система с охладителна течност: при студен мотор и отвита капачка течността направо излиза от казанчето, по едно време спира и в момента който спре да изтича излизат големи мехури въздух от системата и аз доливам течността. Спира замалко да излиза и след 5 сек пак започва. Абе ясно е, първо се сменя термостата и после отива за сваляне на главата.

Коментар

Не! тук вече нещата са различни, тва трябваше да го кажеш още в началото, че на студена кола бълбука казанчето и фърля вода. Аз разбрах че след като я карате и загрее в задръствания или при натоврване и тогава мята вода. Както и да е, няма смислъл да сменяш термостата сега щом ще се сваля глава, купете си нов и след ремонта при монтажа ще сложат новия, сега за ко да го слагаш само двоина работа. Щон на студен мотор заплена фърля вода и мехури диагнозата е ясна. Тръгнахме в грешна посока от тук
                Проблема е следния: при запалване на студен мотор колата супер трудно влиза в работна температура(поне по датчика вътре на таблото) и след като загрее някъде до около средата и след каране около 20-40км колата изведнъж започва да прегрява.
                Това за мен е термостат, но от последния ти пост нещата вече стоят различно.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

И в крайна сметка от къде тръгва проблема ??? Прегряване. Кой е виновен за това ?
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Момчета, колата вече е в сервиза да я разглабят. Ще пиша за хода на събитията

Коментар

То аз като си мисля, в този случай в термостата може и да няма проблем и да си работи коректно.

Коментар

peho написа:
                        То аз като си мисля, в този случай в термостата може и да няма проблем и да си работи коректно.
                        Диагнозата за термостата е още от преди. По-скоро е за смяна отколкото да е читав, но всичко ще си покаже след като се свали главата. Днес бях в сервиза момчетата леко полека ще я почнат, а пък аз ще пиша да кажа кво е станало, да е полезно за другите колеги който не са минавали през такова нещо(то да не им се налага де) ама никой не знае кога ще му дойде!

Коментар

Такаааа, нещата са следните. Две пукнатини на 2-ри цилиндър, за мое щастие много малки и подлежат на заварка. Завариха ги момчетата, дават гаранций след това и проби и т.н. Главата вече е на мотора, сменени гарнитури на глава, капак на разп. вал, всмукателна гарн, изпускателна гарн. и ТЕРМОСТАТ. Утре я взимам и ще пиша впечатления след ремонта

Коментар

Впечатленията след като взех колата: Добре загрява за дизел, сравнително бързо. Има едно нещо което е малко странно. Някой знае ли защо стрелката на датчика за темп. стой съвсем малко над средата когато колата си се кара нормално в градски или извънградски условия и когато се кара по надолнище с отнета газ темп. пада съвсем малко под средата? иначе колата е супер, тия 75 коня направо как дърпат това купе не е истина.

Коментар

По надолнище засмуквва студен въздух а няма горене, затова се охлажда ДВГ. Тоест от студения въздух който влиза в цилиндрите.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Колега, да не те плаша, но редовно си проверявай маслото и следи за индикации на проблем-най-вече: пресечено масло върху пръчката, повишаване нивото на маслото, бели отлагания по капачката на радиатора. От личен опит, не съм оптимист за заварките по главите. Мястото на заварката създава допълнителни напрежения и се получават нови пукнатини, най-често ДО заварката. Най-лошо е ако смеси маслото с антифриза, защото само за няколко десетки километра, ставаш за основен ремонт... Обикновено първо набива масло в охладителната система(поради разликата в наляганията), а при охлаждане при изгасен двигател-обратно. В следващия момент вместо да смазва, започва да износва двигателя. От доста майстори съм чувал, че сместа на маслото с вода, има корозиращо въздействие за двигателя.

Коментар

Working...
                                X