Привет на всички!Моля за идеи, за материал с, който да шумоизолирам пода на Fiat Marea.Ще се демпва цялата кола + тавана, но смятам да започна от пода, понеже, вече съм свалил мокета за да го изпера.Тоест е време да се захващам, но не мога да се спра на подходящ материал.Преди време, ползвах топлоустойчива, микропореста гума за предния капак, но не съм очарован.Май ми се иска да е нещо на битуумна основа, самозалепващо или нещо, което се разлива или лепи с горещ въздух, но ще се радвам да прочета мненията Ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте идеи за шумоизолиране на пода :)
Collapse
X
-
Етикети: –
-
lithrone
dobrujanetza написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35120
Коментар
-
Според мен ако го правиш, направи го с нещо което си е за тази цел - Dynamat, STP. Изчетох де що има теми за заместители от строителната индустрия, но понеже съм се занимавал известно време с такива неща, ми е ясно, че ефекта с тях е минимален. Аз лично за себе си, смятам, че ако един ден стигна до момента да го правя, ще го направя с материали създадени за това. П.С. Преди години правих едно Пежо 205 с пробит от ръждата под. Беше на брат ми и искаше да спре да му се пълни колата с вода. Та заляхме голия под с едно черно боди, дето се маже с четка и става като гума след като стегне. Не помня "модела". Аз направо залях пода и стана много дебело. След което ми беше останала строителна изолационна вата, от тази дето е с алуминиево фолио от едната страна. Сложих един пласт с алуминия на долу и още един с алуминия на горе. Т.е. стана сандвич. След това сложихме мокета. Проблема беше, че мокета се надигна много и като стъпиш от горе пропадаше много и беше малко странно. Колата беше дизел и честно казано резултата след тая интервенция беше уникален. Просто такава тишина настана в колата, че не можехме да повярваме. Но разбира се, това не е вариант добър, защото ватата е карциногенна и това не е добре. Няколко месеца след това продадохме колата.
Коментар
-
lithrone
Това черното е било AntiCor, най-вероятно.Четох за полагане на антикор с текстилна вата (тази, която ползват за дрехи)Като гледам как е реализирана оригиналната изолация, ми се струва, че ще ми трябва нещо на битуумна основа или нещо от сорта на този AntiCor.Под краката на водача и пасажера отпред е положено нещо, което мирише на асфалт, а под него има някаква "вата" от рециклирани материали.Другата материя, която изолира купето от шумовете на мотора, пък е нещо като микропореста гума, но с много по-висока плътност и по-малки порички.Отзад, под мокета има само от тази вата.Под задната седалка също има парче вата, което върши страхотна работа и прилича на вата за топлоизолация.Освен да търся някаква вата за топлоизолация, но пресована ако има и да я лепя с Антикор?emzo написа:С Динамат и СТП ще ти стане златна колата.Сайта беше изолирам/й . ком или орг , не помня.Там има такава изолация, целия ми багажник е с такава и върши работа, ама чак с пода не мисля да се захващам.
Коментар
-
Ами мога да ида да питам в магазина дето купувах бодито, какво точно беше. Беше голяма бака, много гъсто и черно. Маже се с четка. Като стегне става като гума. Има вата текстилна, пресована, слага се в мебелите и на други места. Проблема е, че ако не дай си боже, влезе вода в колата, няма съхнене. Разбутвал съм една Астра Г и там е с такава подобна вата направено и точно проблема, беше че беше напълнена с вода и да ти кажа една година не можа да изсъхне и джвъркаше, въпреки всичките усилия да изкараме водата. Иначе ватата е много добра изолация и термо и звуко, но си има недостатъка с водата.
Коментар
-
lithrone
Ако знам, че с вата ще стане, веднага почвам.Изобщо не ме плаши съхненето при нужда. Ще я разглабям ако се намокри. Това упражнение го правя за няма и 30 мин.Няма ли някаква вата за строителството, която да е тъничка и да не е вредна? Струва ми се, че ще е по-добър вариант от пресованата текстилна.Изолирай.ком нещо не работи....
Коментар
-
http://di-tradebg.com/?cid=62Цитат от отговора на мое запитване:"Здравейте,Благодарим за проявения интерес към нашите продукти.За съжаление обаче звукоизолациите можете да намерите единственно в нашите бази в гр.Бургас и гр.София.Цените които ще ви дам са на база Бургас.При желание от ваша страна да закупите продукти е възможна безплатна доставка до гр.Шумен която ще бъде извършена с наш транспорт в удобно за нас време (с оглед доставките ни до дистрибуторите ни в гр. Шумен).При ваше желание доставката може да се извърши с куриер.Файърекс на рула - 10 мм дебелина - 9.47 лв.м2Файрекс пирамиди 334 - 1.00м х 2.00м - 27.58 лв.м2 Екобон 1.00м.х 2.00м - 9.58 лв.м2Екобон 1.00м х 1.35м - 9.58 лв.м2Екопол пирамида 334 - 1.00м х 2.00м - 16.78 лв.м2 С уважение: Димитър Мандов - търговец база Бургас ( тел.0887 71324"Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Scorpion_BV написа:Това изглежда добре, но интересно какво минимално количество може да се вземе и на какви цени.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
lithrone
Оригиналната изолация, под мокета прилича много на Екобон.Май ще се насоча към него.Чудя се дали да го полагам със Антикор или по някакъв друг начин/...Все ще се намери фирма, която да го предлага в Пловдив това нещо, нали?
Коментар
-
lithrone написа:Оригиналната изолация, под мокета прилича много на Екобон.Май ще се насоча към него.Чудя се дали да го полагам със Антикор или по някакъв друг начин/...Все ще се намери фирма, която да го предлага в Пловдив това нещо, нали?Фиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
lithrone
Чета аз, но не мисля, че се продава единствено в Бургас. Може единствено в базите на фирмата в Бс. да има, но съм сигурен, че и други фирми предлагат такива материали.Разбира се може и да греша...То ще се чуе
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар