имам следните проблеми:1.когато засиля /над 80-90/ и изключа от скорост и стрелката на оборотомера ми полудява - колебае се между 600-1600, не съм много убеден но мисля, че не се вее свободно /въпреки че така изглежда/, а двигателя поддържа тези оборотизабелязъл съм също, че при висока скорост /над 140/, когато изключа от скорост и оборотомера залепва на 600 и се чудя дали не угасва2.когато засиля /примерно 160/ и след това пусна инерция, когато включвам пак на 5та /скоростта е над 110/ и се чува едно ръмжене, което съм чувал предимно при превключване на задна предавка, при повечето автомобили - дали този проблем е, защото не давам междинна газ? това се случваше, в сервиза ми доляха литър и половина масло за скоростите, наблюдавам за течове, не забелязвам такива, но въпреки това пак се получава така3.когато спра на светофар /не мога да определя в какви моменти се случва точно/ оборотите отново се колебаят между 800 и 1000 и се чува как двигателят е неспокоен4.мисля, че има някакъв проблем с датчика за температурата - колата загрява много бавно - след 1во палене за деня, трябва да измина няколко км за да влезе стрелката в разграфената част, при каране с 210 и 5 човека в колата стрелката е далеч под средатасредата стига едва след продължително градско с 1ва, 2ра, спиранетова нормално ли е?какво ще ме посъветвате да правя, налага ли се да стигам до сервиза, колко ще ми струва, възможно ли е заради това да се качва разхода?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултации за Браво
Collapse
X
-
1. Моторчето за свободен ход - почистване или смяна. 2. Колата не се освобождава от скорост. Особено когато има тенденция към гаснене. Ако изгасне - волана ти става твърд и спирачките ги няма. Когато се включва отново, двигателя трябва да се вкара в обороти за скороста3. виж 1.4. Термостата ти е избушен. Смяна на термостат. Разхода ти е по-висок заради недостигане на работна температура, т.е. караш студен двигателПП: Ти добре ли си с акъла да караш 5 човека с 210 при положение, че не си знаеш колата в какво състояние еА случайно знаеш ли Бравото ти с какъв двигател е? Или поне дали наливаш нафта или бензин?
no pain no pain
-
мога да ти кажа за бавното загряванепо принцип в топлото време не би трябвало изобщо да е таказимата може би, но сега...много вероятно е датчика да не показва вярноможе да провериш така - колата стои запалена и чакаш да се пусне перкатав този момент датчика трябва да е малко над средатано това е датчика за таблотоа за колебанието на обороти на празен ход - има още един датчик - сигурно е от него, или от моторчето за празен ход
Коментар
-
Междинната газ е отдавна забравено понятие...Внимавай с това хъркане на скоростите! Да не стане да ти блокира скоростната кутия, че съм чувал страшни неща...!Ако не се е оправила след доливането на масло, трябва да идеш или да ти я сменят или да я оправят!А относно загряването - 100% термостата (както е казал колегата по-горе)...относно нестабилните обороти търси в две насоки: 1. Моторче за празен ход; 2. Датчик на температурата (Но едва ли е 2.)
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
@sevперката се пуска малко над средата@AlBundyгори ми 10-10.5 и като съдя по това, което пишат другите в този форум, излиза, че е нормалноа термостат и това моторче за празен ход... за какви пари говоримfor every action, there is a reaction
for every cause, there is an effect
for every beginning, there is an end
because once fate is set in motion
it cannot be stopped... or can it?
Коментар
-
а някой ще бъде ли така добър да ми обясни какво представлява термостата и функциите му или да даде линк, ако някъде вече е обясняваноfor every action, there is a reaction
for every cause, there is an effect
for every beginning, there is an end
because once fate is set in motion
it cannot be stopped... or can it?
Коментар
-
cobE написа:а някой ще бъде ли така добър да ми обясни какво представлява термостата и функциите му или да даде линк, ако някъде вече е обясняваноFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Ето в тази тема виж: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?p=57331Аз съм го снимал там моя... твоя има още няколко тръбички...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар