Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea 1.9 TD или Fiat Marea 1.9 JTD?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Marea 1.9 TD или Fiat Marea 1.9 JTD?

    Поздрави на всички.Бивш собственик на Lancia,сега съм решил да взимам Марея...Не искам убеждаване и разубеждаване,защото съм взел решение,но трябва да избирам от тези двете и искам помощ:1.Fiat Marea 1.9 TD 1998 г. 100 к.с. 156000 км.2.Fiat Marea 1.9-JTD 2000 г. 105 к.с. 165000 км , с новата маскаразликата между двете 1000 лвзнам че JTD е по-добрия двигател,но ме интересуват и други неща:1.данък приблизително(за София) 2.разход градско в София3.добри страни4.лоши страни,от какво да се пазяинтересува ме с какви гуми са (пропуснах да погледна някоя Марея),защото имам чисто нови 14-ки с джанти 4х98 и мнение за тази - Fiat Marea 2.0V5 1997 с газова уредбапомагайте,защото съм се вкарал в размисли,а ми се кара вече :D Благодаря предварително.Модерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

    #2
    Re: Консултация за FIAT Marea

    visentii написа:
    знам че JTD е по-добрия двигател,но ме интересуват и други неща:1.данък приблизително(за София) 2.разход градско в София3.добри страни4.лоши страни,от какво да се пазяинтересува ме с какви гуми са (пропуснах да погледна някоя Марея),защото имам чисто нови 14-ки с джанти 4х98Благодаря предварително.
    1. ~ 160 лева за София2. ~ 6.5л/100км. като зимно време съм стигал 8.3л/100, ама това е с 4 километра каране, реално колата не успява да загрее. На дълъг път над 5.4-5.5л/100 не е качвала, включително с климатик.3. Малък разход, приличен вървеж.4. На първо място задължително добра диагностика с комп. включваща достигане работна температура на двигателя, и диагностика в движение, да се видят разни параметри. Това може да те спаси от доста разходи в последствие. За целта ти трябва добър диагностик. Виж раздела сервизи и магазини, препоръчвам BO. Ако при диагностиката всичко е наред, значи двигателя е добре, става да речем. Друго бих обърнал внимание на съединителя. Педала трябва да е мек/лесен при натискане. Също при натискане не трябва да има никакви скърцащи звуци под капака. При потегляне без подадена газ, не трябва да има никакво тресене. Колата трябва да тръгне, съвсем спокойно. Там ремонтите не са евтини.За гумите и джантите, пази си ги, стават за мареа.В общи линии, това е. По принцип JTD-то, прави по-малко ядове от TD двигателя, това съдейки по темите в дизеловия раздел. Обаче не е никаква гаранция, че няма да попаднеш на зле гледан двигател, така че очите на 6, каквото и да гледаш.За TD100 нямам какво да кажа, само гледай да няма течове от ГНП-то.А да, прегледай темите в дизеловия раздел, два три часа работа, поне ще добиеш представа какво да очакваш, и съответно да гледаш.Успех.
    00' Bravo 105 JTD

    Коментар


      #3
      Много изчерпателно,благодаря...Нещо за Fiat Marea 2.0V5 1997 бензин+газ,защото и на тази Марея цената си я бива

      Коментар


        #4
        visentii написа:
        Много изчерпателно,благодаря...Нещо за Fiat Marea 2.0V5 1997 бензин+газ,защото и на тази Марея цената си я бива
        Разлика между бензиновата 2.0 с газ и 1.9 JTD почти няма да откриеш. Имам предвид разход като цена за километър. На газ може да ти е малко по-евтино от дизела. Обслужването на двигателите също е почти еднакво. При бензина имаш един консуматив повече - свещите.Плюс на бензинката е (ако е 147 коня), че някои части по ходовата част са по-евтини, например главина. За кола до 1997 е 60-70 лв, а за по-новите е 180 лв. Като минус на бензиновата се сещам, че няма да можеш да си ползваш 14 цоловите джанти. Отпред минимума е 15".Успех в избора!
        FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
        LPG System BRC Just

        Коментар


          #5
          Благодаря много на всички.

          Коментар

          Working...
          X