nedialk00 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По слаба с клима
Collapse
X
-
nedialk00 написа:явно си е така при нашите коли, примерно на брат ми на форд фокус като го пусна няма никаква разлика почти никаква, може да я усети човек ако я е карал много време без и със климатик, недоловимо се спъваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
работи си климатика, та чак замръзваш, е усеща се де, но сравнение с моята кола, все едно няма нищо включено
Коментар
-
Схемата за изключване на компресора при моменти на ускорение не я бях чувал, но определено има смисъл.Защо ви се вижда чуден факта, че компресора влияе на мощността?!?Аз съм си правил експерименти навремето прекъсвайки възбуждането на алтернатора при запалени фарове.Ми оборотите се променят. Изводът е ясен - алтернаторът консумира енергия от двигателя за да прави ток.И това е съвсем нормално - токът не пада от небето, както и изстудяването на въздуха.Само топлото ни идва "гратис" в автомобила Факт е, че при някои автомобили климатикът наистина влияе по-осезателно на мощността отколкото при други.Като цяло, при по-мощен двигател "спъването" се усеща по-слабо.По-слабо или по-силно са доста субективни понятия но едно е гарантирано - нормално е да падне мощността и да се увеличи разхода на гориво.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
до сега не ми е работил климатка щото така я купих ама сега като го оправих и аз останах учуден как като го пусна и колата се спъва чак ме дразни а уж е 113 коняскоро карах една брава 1,9JTD , цял ден обикалях с нея в града, пусках климатика, спирах го нарочно- е никаква разлика , колата си върви супер за разлика от мареятасега засичам колко ще ми дигне разхода климатика в градаFiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.
Коментар
-
borkoi написа:до сега не ми е работил климатка щото така я купих ама сега като го оправих и аз останах учуден как като го пусна и колата се спъва чак ме дразни а уж е 113 коняскоро карах една брава 1,9JTD , цял ден обикалях с нея в града, пусках климатика, спирах го нарочно- е никаква разлика , колата си върви супер за разлика от мареятасега засичам колко ще ми дигне разхода климатика в градаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
На колата от профила тази година се наложи и да сменя компресора - изби, и то качествено.До момента за 5 год не съм имал никакви проблеми около климатика.Всеки сезон го обслужвам и допълвам с ~80гр фреон, което е нормално.За тези 5 години не си спомням някога да съм го изключвал принудително ( EC е функцията за това на Мерцедес ), климатроника работи абсолютно винаги.След смяната на компресора обаче, взех да го усещам когато се включва...Аз пък ето на това нямам обяснение.Предишният компресор изобщо не го усещах кога работи и кога не.Докато сега го усещам на тягата, особено когато карам с постоянна скорост като едно леко придърпване.Може би климатика стана малко по-силен ако мога да го кажа така но това може и да е внушение.Факта обаче, че сега усещам кога компресора "прецъква" изобщо не е внушение.Та може би зависи и от състоянието на системата, по-скоро на компресора.Поне аз до такова заключение стигам след горното.Все пак колата е една и съща, карам я вече 6 годинаДоста добре се познаваме за да не ми правят впечатление дори и дребните промени...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
А аз какво да кажа с моята 1.4.То в града си е мъчение да караш лятото без климатик,ама още по-голямо мъчение е да караш 1.4 с климатик.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Ама пък имаме хубави климатици - веднага тръгва студеното. Карах служебна едно базикне Fabia 1.2 бензин - климатикът и е далеч по-слаб и иска към минута-две да тръгне студено като хората, че и тогава не е чак толкова студено. Като и пуснех климатика и започваха едни странни шумове - някво слабо стържене и прецъкване, най-вече при натоварване(тръгване и изкачване), но и грам не се усещаше да пада мощноста. Даже имаше проблем по едно време(работеше на 3 цилиндъра и харчеше доста, много смотан мотор - наложи се да се отваря на под 50 хиляди!), но пак не се усещаше пад на мощност при пускане на клима.При мойта 1.6 16V - отличен климатик, няма странни шумове докато работи, но спъва много.
Коментар
-
wwalker написа:... Fabia 1.2 бензин .... много смотан мотор - наложи се да се отваря на под 50 хиляди!...
Коментар
-
wwalker написа:Карах служебна едно базикне Fabia 1.2 бензин - Даже имаше проблем по едно време(работеше на 3 цилиндъра и харчеше доста, много смотан мотор - наложи се да се отваря на под 50 хиляди!), но пак не се усещаше пад на мощност при пускане на клима.При мойта 1.6 16V - отличен климатик, няма странни шумове докато работи, но спъва много.
Коментар
-
Прав си, единият и не работеше - значи е била на 2 цилиндъра Имахме и една 3 цилиндрова 1.4 TDI - тя пък сутрин докато е студена издаваше звук като от сирена при подаване на газ и хората се оглеждаха Такава си излезе чисто новичка от магазина и коментара на продавача беше, че този модел са така Отново не губеше мощност при пускане на клима.
Коментар
-
Тази система за изключване на компресора при даване на повечко газ си я има при доста коли.На работната кола 220CDI 125 к.с. пак се усеща пускането на климатика, както и на Пунтото - разбира се в града най-вече. Примерно цяла зима и пролетта карах без климатик и първите дни когато взех да го пускам разликата беше видима, после свикваш и не ти прави впечатление.Извън града поне на дизела не се усеща пуснатият климатик, за бензин не знам защото Бравата нямаше климатик.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Абе как не ги усещате тези климатици на 1,2 3-цулиндъра не знам, аз дори на либрата, която е все пак 2,4 с нам си колко над 300НМ и пак усещам, макар и супер слабо и хич да не ме нервира, но една идея се спъва преди да развърти турбото. Внимавайте малко повече и ще усетитеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
krasio_79bs написа:nedialk00 написа:явно си е така при нашите коли, примерно на брат ми на форд фокус като го пусна няма никаква разлика почти никаква, може да я усети човек ако я е карал много време без и със климатик, недоловимо се спъва
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар