Карам Браво 98-ма GT. Имам следния проблем: трудно ми влиза 2-ра скорост, а другите скорости влизат с мерак, мн лесно се превключват. Ходих на майстор и той ми каза, че скоростната кутия има масло до горе. Като включвам от 1-ва на 2-ра с обороти над 2500 се чува доста силно изхъркване и усещам нещо подобно на удар в лоста, това става и в по-ниски обороти като превключвам бързо; прави го от 1ва на 2ра и от 3та на 2ра... пробвах с междинна газ пак същото ... единствено влиза лесно като изчакам на свободна около 2 3 секунди и тогава превключа на 2ри номер.... Някой има ли идея на какво се дължи това........Ново масло ли да сипя.......или.....някакъв синхронизатор може би?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно влизаща втора предавка
Collapse
X
-
nedialk00
синхронизатор и/или износни зъбчатки, от бързите ти включвания и ръчкане на скоростния лост със сила без съединител
-
Сам казваш че влиза по-лесно като изчакаш 1-2 секунди. Това го прави от 1ва на 2ра.Я сега пробвай с междинна газ от 3та на 2ра. Идеята е че междинна газ се подава за да вдигнеш оборотите за превключване на по-долна предавка. А когато превключваш на по-горна изчакваш за да паднат малко и така се изравняват. Разликата между предавките е средо 800 оборота нагоре или надолу.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
nedialk00
карайте си така докато непочне да изключва от скорст, пък после ще му мислитепри мен го имаше това като си смених 5тата предавка, точно този лек удар в лоста при включване и леко изхъркване, ама аз нямах и достатъчно масло в кутията, като долях и се оправи, засега няма проблеми
Коментар
-
Аз съм със същия двигател, и имах подобен проблем - влизаха трудно задна и първа, след което първа съвсем отказа. Втора и останалите бяха по-добре. Причината се оказа едно гумено уплътнение в края на жилото на съединителя, точно под акумулатора. Беше се скъсало, и съединителя не отлепваше при натиснат до край педал.
Коментар
-
Здравей колега гледам че темата е от септември, и е минало известно време, но имам абсолютно същия проблем като твоя. От първа на втора натискам лоста и той някакси ме "бута" и "хърка" и неще и неще. Влиза по плесно ако изчакам 2-3 сек. между превключването, както е писано по горе, но пак с натискане яко на лоста. Та въпроса ми е ти оправи ли проблема и как, какво точно се оказа???
Коментар
-
Айде от мен един стар шофьорски трик. Преди 30-тина години нямаше синхронизатори на нито една предавка на камионите, и на някои леки автомобили. В ткъв случай се използва "двойно амбряжиране" при превключване на предавките. Процедурата е :При преминаване към по-горна предавка :1. Натискаш съединител2. изключваш от скорост3. пускаш съединител4. натискаш отново съединител и включваш на по-горна предавкаПреминаване към по-ниска предавка :1. Натискаш съединител2. изключваш от скорост3. пускаш съединител4. форсираш с газта за кратко (без да изкарваш буалата през капака)5. натискаш отново съединител и включваш на по-долна предавкаКато за начало, спазвай това кото преминаваш към втора предавка, а като събереш пари и си намериш кадърен сервиз, или ако можш сам, си направи ремонт на скоростната кутия. В момента диагнозата е износен синхронизатор на 2-ра ппредавка. Другите едва ли са в цветущо състояние, смени и тях с едно отваряне. Ако това все пак не помага, провери лостовата система, може да има голям луфт някъде. Но ако по описния начин влиза нормално педавката, не търси друг проблем освен синхронизатор.Успех !
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Колега Дидо, благодаря за съвета и нас едно време като карахме на Зила "Ц"-то така ни учиха и го пробвах ама не върши работа, по зле и по зле става вече въобще не иска да влезе, и то само 2-ра, другите скорости влизат като у тях си. Днес бях на майстор и казаха че трябва да се отваря кутията да се види. Съответно срещу 200лв..(ужас)+ вътре часите там каквото излезе....
Коментар
-
И аз имам същия проблем.но само зимата когато е студена колата като загрее и разбие маслото проблем с превключването нямам.тази ми е втора скоростна кутия предната и тя имаше същия проблем.нито сас междинна нито с двоен амбриаж влиза 2-ра скорост.разбие ли се маслото в кутията-никакви ядове нямам.
Коментар
-
Ilian7 написа:Колега Дидо, благодаря за съвета и нас едно време като карахме на Зила "Ц"-то така ни учиха и го пробвах ама не върши работа, по зле и по зле става вече въобще не иска да влезе, и то само 2-ра, другите скорости влизат като у тях си. Днес бях на майстор и казаха че трябва да се отваря кутията да се види. Съответно срещу 200лв..(ужас)+ вътре часите там каквото излезе....Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Не го карай да проверqва, стом хърка то много qсно- синхронизатор за 2 лева, 200 лв. труд,200лв. съединител (така и така са свалени скоростите)... Към това което е казал Дидо бих добавил да карате първа -трета или тръгване на втора когато в колата са до двама цовекаLANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
lubo_Y10 написа:Не го карай да проверqва, стом хърка то много qсно- синхронизатор за 2 лева, 200 лв. труд,200лв. съединител (така и така са свалени скоростите)... Към това което е казал Дидо бих добавил да карате първа -трета или тръгване на втора когато в колата са до двама цовекаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар