Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпросче за гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпросче за гуми

Здравейте!Искам да си сменя две от гумите на Punto-то и понеже в момента имам две сравнително нови (на година) всесезонни мислех сега да си взема 2 нови летни, а на зима 2 нови зимни и да си ги менкам отпред като отзад си ми стоят всесезонните. Предлагат ми обаче по-евтини всесезонни отколкото летни и се чудя някой може ли да ми каже мнение дали да си взема всесезонни вместо летни и какви точно предимства имат летните пред всесезонните за лятото.

Такова животно като всесезонна гума няма-не се залъгвай!Лятната е по-твърда, зимната е по-мека, а всесезонните уж са по средата, но това е все едно да ходиш зимата с джапанки по леда!Моите задни са такива всесезонни Маршал Радиал, ще ги сменям, боклук са.Не си взимай, това е моят съвет.
    N.Y. State of Mind

Коментар

Аз питам не за зимата, а за лятото как са всесезонните. За зимата обезателно ще си взема зимни, но за лятото при положение че всесезонните са по-евтини исках да знам имат ли някакви недостатъци спрямо летните.

Коментар

има писано много по темата - потърси.иначе, моето мнение е, че всезезонкита са нещо като мелез между орел и рак. но за задни е допустим компромис да караш със всесезонни, а отпред да ги сменяваш в зависимост от сезона.иначе, както колегата по-горе е отбелязал, всесезонните лятото може би ще се износват по-бързо, заради по-мекия материал от който са направени, така че по-добре е да си вземеш летни за лятото.
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Така...сега това, че няма всесезонна гума си е напълно вярно! Всесезонната гума е направена, за да се търси компромис между цена/качество и уж за удобство, за да не се сменят всяко лято и зима гумите, НО евтиното винаги излиза скъпо!Особено като става въпрос за гуми. Казвам го от личен опит. Все пак за лятото всесезонните гуми не са проблемни за каране.Износват се по-бързо, ама...това не е болка за умиране!
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

със сигурност мога да гарантирам за две всесезонни гуми - vredestein Quatrac 2 и goodyear серията vector 3,4,5,6.ако изобщо съществува всесезонна гума ей тва са, всичко друго е лъжа. тези две марки са скъпи особенно гудиъра, той е по скъп от много хубава лятна гума и мното хубава зимна гума на същия размер, защото даваш пари само един път, а не за лятни и за зимни - спестяваш пари. за вредещайна гарантирам, защото съм го продавал и карал. лошото на всесезонните гуми е че нито лятото са лятни, нито зимата са зимни - няма по хубаво от лятото лятни гуми и зимата зимни. аз съм карал целгодишно отзад с всесезонни вредещайн и се държаха чудесно но докато бяха нови.
            UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Working...
            X