Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля задна броня на Пунто?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как се сваля задна броня на Пунто?

    Колеги,миналата нощ, като си тръгвах от Тодоров ден, потеглих на заден ход (защо ли?) и се спрях в една Вектра, която кротко си спеше на уличката. Целувката беше толкова нежна, че Вктрата въобще не я усети. На мен обаче ми се отчупи едно парченце от бронята с размери около 4 х 4 см. В горната лява част, точно където започва извивката. Има и сцепване 7-8 см в посока към средата. Сега мисля да я лепа и се чудя да я свалям ли или да пробвам на място. На картинката на http://punto.mysteria.cz/karoz.htm оставам с впечатлението, че трябва само да махна корите на задните колела и под тях да развия по два винта от двете страни. Но не ми се вярва цялата броня да се държи на 4 винта. А и там, като гледам, повдигат колата, за да я свалят.Та въпроса ми е: Нчкой знае ли как се маха задната броня и кое е по удачно - да я свалям или да я лепя на място?Колата е Пунто EL ’94 г. Бронята е с цвета на купето, като по средата има черна ивица.Благодаря предварително.П.П. Това защо се нарича броня, като е от пластмаса???
    Пунто 75 1.2 MPI '94

    #2
    Re: Как се сваля задна броня на Пунто?

    Галин написа:
    На картинката на http://punto.mysteria.cz/karoz.htm оставам с впечатлението, че трябва само да махна корите на задните колела и под тях да развия по два винта от двете страни. Но не ми се вярва цялата броня да се държи на 4 винта. А и там, като гледам, повдигат колата, за да я свалят.П.П. Това защо се нарича броня, като е от пластмаса???
    От картинкага се вижда,че не са само четирите болта откъм калниците,стрелките са местата на болтовете- показват,че има и отзад.Относно свалянето или не-въпрос на избор-аз лично съм на мнение,че ще се работи по-лесно ,ако се свали...За това,че бронята е изключително от пластмаса-на всички съвременни коли е така-все пак пластмасата не е от най-обикновените...Успех !
    Ex. Grande Punto Driver

    Коментар


      #3
      Свалянето ще ти отнеме не повече от 10 мин.!Тъй че е по добре да я свалиш.Има май че 3 болта отгоре под вратата на багажника,още 2 като се наведеш под нея и отстрани при гумите по още 1(или 2 не помня точно).Моята я смених скоро-30 лв.е перфектна задна броня при Италянеца,предната е 40лв.Моите също бяха боядисани,ама сега са черниТака поне и да ми ги драскат-не си личи
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

      Коментар


        #4
        Благодаря за съветите. Свалих бронята и дадох да я залепят. Ама много грозно стана - наслагват пластмаса върху шева и после шлайфат. И сега иска бочдисване. Но ... както и да е.Между другото днес (т. е. вече вчера) имах рожден ден. Черпя всички форумци по една виртуална бира. Ако има търновци, може и реална
        Пунто 75 1.2 MPI '94

        Коментар

        Working...
        X