Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доста голям разход на гориво ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Доста голям разход на гориво ...

Видях, че има вече 2 такива теми, но не отговарят на това, което ме интересува ... Искам да попитам - как така Fiat Cinquecento 0,9 моно инжекцион може да има 7/100 бензин ИЗВЪНГРАДСКО !?!? Наше е от скоро и не сме сменяли нито свещи нито нищо ... Може ли да е от маслото ? Понеже Гледам, че е малко под средата и по някой път лампата светва когато запаля ... след малко изгасва, но ако изгася и пак запаля - пак изгасва ... веднъж се случи и в движение да се включи замалко, но да не се отделям от темата за разхода ... Предварително благодаря за помоща ...

ами,не би трябвало да е от маслото.Много зависи как караш на извънградско,защото преди години на мен с опела кадет ми даде 10-11 извънградско, обаче си карах със 140-150 до Пловдив с 5 човека и тогава и аз се учудих.Иначе след това ми даваше 6-6,5 със 80-100.Значи,ако си карал със 80-100 средна скорост за твойта кола би трябвало да е около 4,5-5л/100,ако е така виж да нямаш теч някъде по системата ,ламбда сонда(диагностика),некачествен бензин,термостат(загрява ли ти или не загрява както трябва...)...има и още.А иначе вървежа на колата как е?

Коментар

ами 100-120 макс ... с 4 души ... Бензина е много добър, даже сега сложих А95+ и вървеше много по-добре от колкото с обикновен А95... За загряването - държи между 70 и 90 градуса като влезе в режим ... Зависи и от пътя...За вървежа - Много добре върви, има супер ускорение, вдига си 120 км/ч някъде и ги държи, иначе и 130 може ... добре е вървежа ... само разхода ме притеснява нещо ... и градския не е много на ниво, но може би, защото се кара 2 км. до работа и обратно ... Иначе не съм засякал колко е градския разход при загрял двигател ...между другото гледам, че доста се обсъждат тези Ламбда и Сонда - части от инжекциона ли са ? Ако не - къде се намират точно ? Понеже до сега не съм ремонтирал инжекцион - затова предполагам, че не съм ги чувал ...
      Прикачени файлове

Коментар

колега, карал съм уно 45 /0,9л./ и то си харчеше извън града 7-8, а в града ... пак там някъде!пробвай да караш със 70-80 км/ч без резки настъпвания и мисля ще паднеш и под 5/100 :D
        "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

май нищо и няма на колатапросто е малка и двигателя е с малък обем - тези скорости и идват малко в повече
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

колега на пръв етап сменяй въздушен фйлтър й свещй,а после търсй нещо друго,не бй трябва да е нормален тозй разход дорй й с тйя скоростй
            petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

Според мен не е нормален!моето уно 45 Fire даваше 4.5-5/100, при 100/110 и с мен, жена ми и детето.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Колега, Съдейки по това че моето пунто 1.1 за да върви със 120 км/ч държи 4000 оборота то Чинкуечентото при 0.9 двигател за да го караш с 120 предполагам е вървяло на около 4500 оборота така че напълно ти е нормален разхода. За тази колица най - подходяща и икономична скорост е около 90 км/ч и съответно обороти до около 3000.
                Punto SX 1.1 55

Коментар

Въздушния филтър е сменян наскоро, а за свещите-не ... Разхода не беше голям само като го настъпвах. ... В началото го караше майка ми и изкара разход 10/100 градско !!! тя караше с не повече от 80 ... Мисля да не е нещо от компютъра, понеже когато се сдобих с чинкуечентото имаше проблем с него (буксата не контактуваше добре) и по някой път вакуумната помпа спираше да работи ... Много трудно открихме проблема с буксата на компютъра, но се оправи ... И си мисля - да не би да не е контактувала добре и да е записвала грешки и сега от натрупаните грешки да се е вдигнал по някакъв начин разхода ... Това ми е първата кола с борд. компютър и не ги разбирам много ... Тази вечер ще сваля клемата на АБ и ще видим сутринта ... Иначе ще се погрижа и свещите да бъдат сменени ...

Коментар

zgabrovski написа:
                    Според мен не е нормален!моето уно 45 Fire даваше 4.5-5/100, при 100/110 и с мен, жена ми и детето.
                    абсулютно вярно и моето уно е така затова не мисля че разхода на колегата е нормален щом е инжекция нищо чудно ламбдата да се еб..а ЛС пояснение за колегата: казва се ламбда сонда това е името на една час ,а не на две - ламбда и сонда
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                    X