Видях, че има вече 2 такива теми, но не отговарят на това, което ме интересува ... Искам да попитам - как така Fiat Cinquecento 0,9 моно инжекцион може да има 7/100 бензин ИЗВЪНГРАДСКО !?!? Наше е от скоро и не сме сменяли нито свещи нито нищо ... Може ли да е от маслото ? Понеже Гледам, че е малко под средата и по някой път лампата светва когато запаля ... след малко изгасва, но ако изгася и пак запаля - пак изгасва ... веднъж се случи и в движение да се включи замалко, но да не се отделям от темата за разхода ... Предварително благодаря за помоща ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доста голям разход на гориво ...
Collapse
X
-
sasco
ами,не би трябвало да е от маслото.Много зависи как караш на извънградско,защото преди години на мен с опела кадет ми даде 10-11 извънградско, обаче си карах със 140-150 до Пловдив с 5 човека и тогава и аз се учудих.Иначе след това ми даваше 6-6,5 със 80-100.Значи,ако си карал със 80-100 средна скорост за твойта кола би трябвало да е около 4,5-5л/100,ако е така виж да нямаш теч някъде по системата ,ламбда сонда(диагностика),некачествен бензин,термостат(загрява ли ти или не загрява както трябва...)...има и още.А иначе вървежа на колата как е?
-
ами 100-120 макс ... с 4 души ... Бензина е много добър, даже сега сложих А95+ и вървеше много по-добре от колкото с обикновен А95... За загряването - държи между 70 и 90 градуса като влезе в режим ... Зависи и от пътя...За вървежа - Много добре върви, има супер ускорение, вдига си 120 км/ч някъде и ги държи, иначе и 130 може ... добре е вървежа ... само разхода ме притеснява нещо ... и градския не е много на ниво, но може би, защото се кара 2 км. до работа и обратно ... Иначе не съм засякал колко е градския разход при загрял двигател ...между другото гледам, че доста се обсъждат тези Ламбда и Сонда - части от инжекциона ли са ? Ако не - къде се намират точно ? Понеже до сега не съм ремонтирал инжекцион - затова предполагам, че не съм ги чувал ...
Коментар
-
колега на пръв етап сменяй въздушен фйлтър й свещй,а после търсй нещо друго,не бй трябва да е нормален тозй разход дорй й с тйя скоростйpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Според мен не е нормален!моето уно 45 Fire даваше 4.5-5/100, при 100/110 и с мен, жена ми и детето.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Колега, Съдейки по това че моето пунто 1.1 за да върви със 120 км/ч държи 4000 оборота то Чинкуечентото при 0.9 двигател за да го караш с 120 предполагам е вървяло на около 4500 оборота така че напълно ти е нормален разхода. За тази колица най - подходяща и икономична скорост е около 90 км/ч и съответно обороти до около 3000.Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Въздушния филтър е сменян наскоро, а за свещите-не ... Разхода не беше голям само като го настъпвах. ... В началото го караше майка ми и изкара разход 10/100 градско !!! тя караше с не повече от 80 ... Мисля да не е нещо от компютъра, понеже когато се сдобих с чинкуечентото имаше проблем с него (буксата не контактуваше добре) и по някой път вакуумната помпа спираше да работи ... Много трудно открихме проблема с буксата на компютъра, но се оправи ... И си мисля - да не би да не е контактувала добре и да е записвала грешки и сега от натрупаните грешки да се е вдигнал по някакъв начин разхода ... Това ми е първата кола с борд. компютър и не ги разбирам много ... Тази вечер ще сваля клемата на АБ и ще видим сутринта ... Иначе ще се погрижа и свещите да бъдат сменени ...
Коментар
-
zgabrovski написа:Според мен не е нормален!моето уно 45 Fire даваше 4.5-5/100, при 100/110 и с мен, жена ми и детето.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар