Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

почистване машинка задна чистачка(БРАВО)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

почистване машинка задна чистачка(БРАВО)

на който не му работи задната чистачка,предлагам да си я почисти.мойта спря в един момент,обаче сега е като нова,и реших да споделя как става за тези коит не знаят ако има такива.не съм качвал снимки до сега,ще пробвам да видя какво ще стане
    fiat bravo sx 1.6 16V 103

не става.някои ако знае как става?искам да кача 6 снимки с обяснение към тях,как да го направя?

Коментар

Трябва да са с размер не по-голям от 1 Мб.
      Fiat 1.4 12V
      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
      Да си втори значи да си първи сред загубилите.
      Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

а иначе обяснението:1 -сваляне на машинката2 -на върха над пръскалката има зегер с шайба(сваля се)след това един гумен пръстен(сваля се)3 -измъкваме пръскалката(яйцевидната пластмаса отгоре тя е на плъзгач)4 -сваляме пластмасовото капаче с платката вътре(3 болчета 5.5)5 -на металния корпус отдолу има капак с четири болчета 5.5(сваля се)6 -като погледнем вътре има пластмасова зъбчатка(цяла-кръгла) и две метални.върху пластмасовата има една черна втулка(махаме я понеже като избиваме оста може да я загубим)7 -навиваме гайка 6мм/10Номер,подпираме корпуса и чукаме по гайката да тръгне осичката на долу да излиза(по гаиката за да не прецакаме резбата)8 -като стигне гайката до пластмасовата тръбичка на корпуса я развиваме.взимаме например болт 5мм Х 100мм(трябва да ни стигне)с него доизбиваме оста от корпуса(пластмасовата зъбчатка пада,втората метална не се опитваме да разкопчаваме от оста,тя си седи там)9 -ще видим че оста е ръждясала взимаме шкурка 120,ръждопреобразовател,и шкурка 240,може и по фина(мажим ръждата-там посивява,като изсъхне шкурим на 120.мажим пак-//-,така докато видим че имаме чист метал.после шкурим с фината шкурка и оставяме оста)10 -тръбичката в която стои оста е зацапана отвътре(почистваме я добре и я мажим с грес хубаво отвътре)11 -мажим осичката с грес ,и я разкарваме в проволката хубаво да се разнесе навсякаде12 -започваме събирането13-поставяме тънката шаиба която стои м/у оста и проволката14 -поставяме пластмасовата зъбчатка и вкарваме оста15 -не може да се обърка нищо.двете метални зъбчатки трябва да са на 1-ви зъб и от другия край на пластинката има водач който влиза в пластмасовата зъбчатка.(като вкараме оста до края мавим обилно с грес отвътре,поставяме пластмасовата втулка която трябва да е върху металния водач и затваряме по обратния ред..)съвет:когато монтираме обратно машинката и затворим всичко,най накрая преди да сложим рамото на чистачката,пускаме да завърти един път,тъй-като ако сме оставили зъбчатките в не стартово положение-и чистачката е там като се завърти може да се върне долу до номеранда надраска боята и да счупи рамото.понеже аз така направих и знам надявам се да съм бил полезен с това обяснение

Коментар

1мб ок това щв оправяами като влезеш да даваш отговор как се прави така че като качиш снимка и да има отделно обяснение към нея и всичко това на един отговор а не по отделно да се правят

Коментар

цялостна схема :Д
            Прикачени файлове

Коментар

вадим оста
              Прикачени файлове

Коментар

малко е ръждясала
                Прикачени файлове

Коментар

тук почистваме хубаво
                  Прикачени файлове

Коментар

след почистване,и преди събиране изглежда долу-горе така :Д
                    Прикачени файлове

Коментар

Браво за темата. Във форума има и други подобни, но кво от тва ... колкото повече, толкова повече!Имам един въпрос: преди да затвориш корпуса на машинката с нещо смазваш ли и с какво? Защото аз сложих някаква графитна смазка, но при първата жега се разтече и трябваше да я подменя.
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

каквато имаш грес се слага. Аз лично в последно време ползвам литиева. Моята ос я избивах 1 час, толккова беше ръждясала
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз ползвам графитна авто грес.добра е за смазване на места с голямо триене,и може би там се развива по голяма температура незнам

Коментар

Иха ,колега като нова си я направил.Поздравления.
                            Fiat 1.4 12V
                            Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                            Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                            Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

ако знаеш как бачка само ако знаех още като взех колата щях да я почистя пък аз 3 години се мъча така.тя горката отзад едва-едва и сега като спря се сетих да я погледна :D

Коментар

Working...
                              X