Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питанка за спирачни дискове?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питанка за спирачни дискове?

Колеги, понеже ми предстои смяна на бравото (много са износени) а в същото време не ми се дават пари за нови, дали има някаква съвместимост с Типо/Темпра, при италианеца има съвсем прилични (в сравнение с моите по 20 кинта...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Re: Питанка за спирачни дискове?

zgabrovski написа:
    Колеги, понеже ми предстои смяна на бравото (много са износени) а в същото време не ми се дават пари за нови, дали има някаква съвместимост с Типо/Темпра, при италианеца има съвсем прилични (в сравнение с моите по 20 кинта...
    аха стават взимай смело, е хубаво е все пак с мостра да отидеш де, но току що направих консултация с епера и каталозите и дават че са еднакви така че честито :D
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

има съвместимост - гледай само външния диаметър да е еднакъв. мисля че за браво 1.4 е 257мм. също така ми се струва, че не е добра идея да пестиш точно от спирачките, то нови май струваха ~ 70.00 лв комплекта, но ти си решаваш...
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
        има съвместимост - гледай само външния диаметър да е еднакъв. мисля че за браво 1.4 е 257мм. също така ми се струва, че не е добра идея да пестиш точно от спирачките, то нови май струваха ~ 70.00 лв комплекта, но ти си решаваш...
        аз съм на мнение че е по добре втора употреба читави /вероятноста да са ориг е мн голяма/отколкото някви ментаци за 70 лв комплекта които се кривят на едно здраво спиране от 140 до 0 примерно
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

За Типо чисто нов е 25 така че не си много на далавера да дадеш 20 за втора употреба .Аз си карам с моите и учудващото е че диска не помръдва като дебелина със същата марка накладки с които предишните дискове се изядоха много.Проблема със втората употреба е че повечето са прегрявани (зверско каране) и са по-меки и се изяждат.Личния ми съвет е или нови дискове за като твоята кола или съвемстими от друг модел Фиат.Успех!
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Страно ми се струва, че не се консултираш по въпроса направо с hit-ko?Все ми се струва, че точно със спирачките не е добре да се прави компромис (втора ръка или нови-ментета)!
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Точно заради това да не се прави компромис смятам че има шанс 2-ра употреба оригинални да са по-добри от някакви нови... цената за новите май беше около 55/60 лв броя...
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Новото си е ново стига да е купено от подходящо място и да е свестно
                Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

zgabrovski написа:
                  Точно заради това да не се прави компромис смятам че има шанс 2-ра употреба оригинални да са по-добри от някакви нови... цената за новите май беше около 55/60 лв броя...
                  на стария ми фиат карах с такива: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=7620цената на комплекта мисля че беше ~ 70.00 лв, и бях много доволен от работата им (минах около 35К километра преди да го продам), така че наистина помисли дали си струва да спестиш 30.00 лв като си купиш втора употреба без никаква гаранция за произход. но наистина консултирай се с hit-ko - нищо не губиш.
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
                    но наистина консултирай се с hit-ko - нищо не губиш.
                    Поддържам - аз си взех дискове KWP от hit-ko на много добра цена, само преди седмица. През това време бая ги понатоварих - не са се изкривили и предполагам че няма и да се изкривят.
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                    X