Извинявам се за простия въпрос, ама ... от къде се сипва маслото за скоростите на пунто 94-та. Гледам отдолу на резервоарчето ми е омаслено. Приятели ми казаха че от там се проверява и дали е малко маслото. Закарах я на един канал, развъртях малко и рукна. (Това бил признак че маслото ми било добре). Има ли щека нещо като маслото за двигателя или ? И на колко КМ е препоръчително да се сменя или като почнат да влизат по трудно скоростите ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло за скорости
Collapse
X
-
Re: Масло за скорости
The_Wicker_Man написа:Извинявам се за простия въпрос, ама ... от къде се сипва маслото за скоростите на пунто 94-та. Гледам отдолу на резервоарчето ми е омаслено. Приятели ми казаха че от там се проверява и дали е малко маслото. Закарах я на един канал, развъртях малко и рукна. (Това бил признак че маслото ми било добре). Има ли щека нещо като маслото за двигателя или ? И на колко КМ е препоръчително да се сменя или като почнат да влизат по трудно скоростите ?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Re: Масло за скорости
vesko.t написа:The_Wicker_Man написа:Извинявам се за простия въпрос, ама ... от къде се сипва маслото за скоростите на пунто 94-та. Гледам отдолу на резервоарчето ми е омаслено. Приятели ми казаха че от там се проверява и дали е малко маслото. Закарах я на един канал, развъртях малко и рукна. (Това бил признак че маслото ми било добре). Има ли щека нещо като маслото за двигателя или ? И на колко КМ е препоръчително да се сменя или като почнат да влизат по трудно скоростите ?Имах в превдид че приятели ми казаха, че се проверява дали е добре нивото на маслото в скоростите като се развие пробката най отдолу съвсем леко. И ако почне да сълзи значи е достатъчно.
Коментар
-
Сменя си се и още как.С времето по същия начин както двигателното си мени свойствата и се прецаква и си се сменя.Принципно на всички коли си има две пробки - една за наливане и контрол по средата някъде се пада и една долу за източване.Отдолу ще просълзи като развиеш ако има дори малко масло.Отгоре развиваш и бъркаш с пръст вътре и гледаш да докопаш масло и ако не докопаш нищо или ти се види много ниско развии долната да изтече и налей после новото докато протече през горната пробка.Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
я направи една снимка на скоростите трябва да е някъде отпред малко под средната мислена линия на кутията, някакъв шестограм или болт!!!!!! незнам как точно е на брава/бравоСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Добре де Пунто, все не е Темпра, дай една снимка пък все някой ще го посочи.
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Ама аз съм с ПУНТОEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии Веско печели една студена бирааааСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар