Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

малко консултация относно ECU-то

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

малко консултация относно ECU-то

извинявам се за въпроса, незнам дали му е тук мястото, но искам да знам какъв е чипът на двигателя на моя двигател. Става дума за 1.9 ТД 100 коня годи на производство края на 99 .Интересувам се защото фирмата ми работи с фирмите ATMEL и EPROM та ми е интересно каква е реалната цена на тези "чип тунинг"-и
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Ти като си купуваш DVD кое плащаш? Филма или цената на носителя Освен това EPROM не е фирма. За чип тунинга плащаш софтуера, цената на чипа (2-3 лева), демонтаж, монтаж и замерванията. Щом има хора да дават толкова пари, значи цената е реална. Първи закон на ценообразуването: стоката струва толкова, колкото клиента дава за нея
    no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
      стоката струва толкова, колкото клиента дава за нея
      е как тогава на едно място ти предлагат съответната услуга за 250-300лв, а на друго ти искат 700-900лв? каква е разликата ? щом казвааш че чипът е толкова евтин което не е тояно така, но все пак? Шрпграматора с който се записват е един и същ. Къв толко тоя софт че да стръва майкаси и баща си? По твоята логика следва че пича може да си направи чип тунинг и за 10 лв може и аз да бъркам но .... прекалено мн пари , тва все е дно да зема да си плаща за всикия софт на PCто
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Прав си. Чипа е 1.68 лв. И аз се чудя как така програми дето съм ги написал и записал на някакво пик-че от 2-3 лв ми ги плащат 120 лв. (примерно) ама на Може си го смъкнеш софта от data.bg и да си го запишеш Основното в случая, че ти се дава оферта: толкова коне +, толкова въртящ в + и цената, която ти трябва да платиш за това. Като не си на кеф - не разсъждавай и не гледай на старото в паничката. След като работиш в такава фирма, купи си един чип от фирмата EPROM и си го запой. Да, може и за 10 лв. В аналогия мога да ти дам пример, че някои жени го правят безплатно, други ти вземат по 200-300 лв, трети ти прибират цялата заплата Зависи колко си готов да дадеш
        no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
          Прав си. Чипа е 1.68 лв. И аз се чудя как така програми дето съм ги написал и записал на някакво пик-че от 2-3 лв ми ги плащат 120 лв. (примерно) ама на Може си го смъкнеш софта от data.bg и да си го запишеш Основното в случая, че ти се дава оферта: толкова коне +, толкова въртящ в + и цената, която ти трябва да платиш за това. Като не си на кеф - не разсъждавай и не гледай на старото в паничката. След като работиш в такава фирма, купи си един чип от фирмата EPROM и си го запой. Да, може и за 10 лв. В аналогия мога да ти дам пример, че някои жени го правят безплатно, други ти вземат по 200-300 лв, трети ти прибират цялата заплата Зависи колко си готов да дадеш
          Абсолютно подкрепям това мнение! Чипът е много евтин, програмирането е скъпата услуга. Освен това много често освен смяната на чипа се човъркат и доста други работи по колата, което оскъпява услугата.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И още по-точно - не самото програмиране, а труда на програмиста, написал програмата. Въпреки че в тоя случай се съмнявам да вземе нещо програмиста..Както казват колегите по-горе - услугата струва толкова, колкото дават за нея.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

добре де... мале ще ме изядът само попитах. все пак ми беше интересно как за едно и сащо нещо цените варират (поне тези който съм видял) от 200-900лв и всички предлагат сходни неща. странно AlBundy ти с чип тунинк ли се занимаваш? Дай някаква оферта на ПМ мн съм заинтересован. И вярно ли е това, че наистина намалява разхода?
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Не. Не се занимавам. С подобни електроники се занимавам и ми е ясно за какво иде реч. То всеки може да сменя чипове, но за да го направиш качествено се иска техника. Като отидеш там ще видиш за какво иде реч и за какво ти вземат толкова пари. Мина времето когато се настройваха двигателите на слух и мирис По принцип има и настройки с цел намаляне разхода на бензин, но тогава колата става по тромава. То не може хем да върви, хем да не гори.
                no pain no pain

Коментар

ми тва ми стана интересно щото пишат хем качва мощноста и става по пъргава хем намалява разхода е как бе ми хубаво щом смятате че струва толкова ок нп. за мен цената е нереално завишена, но кво занм аз (крият цените на програматорите чиповете и софта ) и все пак ако някой енайстина запознат за точната рабоат на тва чудо (хем летих, хем не гориш ) да каже за какво иде реч
                  Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

То с разхода е много относително. А най-общо казано разгледай двигателя като пружина на часовник. Заводски ти поставят ограничителя на 80% примерно и навиваш пружината без проблем. Носиш часовника на часовникар тунингар и той ти маха ограничителя, така че можеш да навиваш пружината до откат - държи по дълго без да спира, ама има и голяма опасност да я скъсаш. Така, че като ти тунинговат двигателя, ще вдигаш повече обороти, но и ще трябва да караш с масла по 40 лв. литъра и да посещаваш бензиностанцията по често.
                    no pain no pain

Коментар

За нашите двигатели TD не се предлага чип тунинг в България така, че не го мисли много! P.S. Anaboliy извинявай, но пак ще ти направя забележка за многото технически грешки (правописните не ги коментирам) в постовете ти!

Коментар

май ще спра да поствам то каквото и да напиша е с грешки явно ?!? ми какво да направя като не сам учил достатачно български език и литература а и с тази шлйокавица дето се ползва в кибер пространството ....
                        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Anaboliy написа:
                          май ще спра да поствам то каквото и да напиша е с грешки явно ?!? ми какво да направя като не сам учил достатачно български език и литература а и с тази шлйокавица дето се ползва в кибер пространството ....
                          Млад си, имаш време да се поправиш! Остави българският език, грешките ти са предимно технически! Просто прочети, какво си написал и тогава натисни "прати"! Аз лично така правя. Не, че не правя пак грешки де... но във всяко изречение да имам поне по една грешка... дразнещо е малко за тези, които четат-повярвай!

Коментар

аре стига сте се правили на учителки брекойто както може да си пише,не било с Т а с Д -примерноникой не се е родил технически научен

Коментар

pugsy написа:
                              аре стига сте се правили на учителки брекойто както може да си пише,не било с Т а с Д -примерноникой не се е родил технически научен
                              Да, затова има 11 години изучаване на български език в училище, а за някои и доста повече! И, когато говоря за технически грешки нямам предвид "не било с Т а с Д -примерно", а подобни:"но кво занм аз";"щом казвааш";"не е тояно така";"Шрпграматора";"че да стръва майкаси и баща си" и др. подобни!

Коментар

Working...
                              X