Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа, Колко и Къде на Темпра 1,6?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа, Колко и Къде на Темпра 1,6?

Здравейте!Аз съм горд собственик на ’93 темпра 1,6 карбуратор на газ.Моля дайте съвет какво масло да й сложа и колко побира този мотор. Също ако ми препоръчате свестно място където да ми го сменят ще е супер.Също колко би струвало това?Благодаря ви предварително!
    Карали ли сте Е30 със шестак и шпер?

теми-бол. колко би струвало- колко би струвало едно месо в магазина?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

масло

Ще струва на 5-7.50лв на литър. ИМА и 12 лв литър. Зависи от кое масло ше сложиш .Но каквото и да е ако е в нормите според колата става .
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Горе в дясно има една търсачка Напиши там за каквото се интересуваш и ще ти излязат поне 100 темиВсе някъде ще попаднеш на това което трябва, стига да имаш време и нерви да четешуспех
        Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
        Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
        Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

добре дедоста порових и неможах да си намеря отговори на въпросите.Питам просто ако знаете моя мотор колко литра събира и какъв е препоръчвания вискозитет.И също съвет от практиката за марка масло с добро съотношение цена/качество..И също място/сервиз за смяна където вие сте доволни от работата и обслужването. Защото просто нямам никакво време да се занимавам и да ме въртят..

Коментар

15W40 Selenia GoldЕдна туба от 4 литра ти е достатъчна, събира около 3.5 литра.Вземи си нещо за почистване на двигателя, към 8лв струва, слага се преди да се махне старото масло.Лично аз съм доволен от един сервиз, отдясно, преди да влезнеш в тунела точно, като идваш от Люлин. Смениха ми всичко, нямам забележки. Аз лично съм с LIQUI MOLLY, полусинтетика, не е лошо.Добавка:Каквото и да слагаш - 15W40 да е. И да не забравиш за добавката и смяната на масления филтър, че да не се прецакаш с маслото!Ако някой има по-добро предложение - да казва.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Ми то си беше изчерпателно-масла от 30 до 50 лв. маслен филтър 6-7, смяна в сервиз 4-5 и с мерак да си я кара!
              N.Y. State of Mind

Коментар

Да и маслото се сменя на 10000-15000 и заедно със масленият си смени и въздушният филтър ЗА сервиза, където и да отидеш ще ти го сменят за около 5-10лв.
                Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Най разумно за тоя мотор (и на газ ) според мен е VS Gas - пак е на Fiat Lubricant, продават го на стамболйиски, мисля че беше 7 лв/Литъра. Аз с такова карах Пунтото, а сега и бравото... лично ми го препоръча италианец работил в торино, точно в отдела където са изпитвали маслата...
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Аз съм съгласен със колегата zgabrovski и аз карам със същото масло и съм доволен освен това си е направено за коли с газово. Колата поема около 3 - 3,5 л. цената е 7 лв. / литъра според мен не е скъпо, масления филтър е 10тина лева, смяната е супер просто нещо, аз си го смених пред нас......само трябва да имаш съд в който да се източи старото масло, и ключ за да отвиеш пробката.......и да не забравиш да смениш и филтъра, освен това е добре колата да е загряла за по пълно източване(ако решиш да го сменяш сам внимавай и да не се изгориш като развиеш пробката и да не я хвърлиш при горещото масло
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

zgabrovski написа:
                      Най разумно за тоя мотор (и на газ ) според мен е VS Gas - пак е на Fiat Lubricant, продават го на стамболйиски, мисля че беше 7 лв/Литъра. Аз с такова карах Пунтото, а сега и бравото... лично ми го препоръча италианец работил в торино, точно в отдела където са изпитвали маслата...
                      мерси момчета, така съм много по-доволен :Dкъде точно на Стамболийски?мисля да отида на Дунев до басейна да ми го сменят, че ми е близо и ми изглежда сериозно място. Само че хич нямам време дано не ме мотаят

Коментар

бул. "Ал. Стамболийски" 155, точно до канала - тел. 920 01 81от другата страна на улицата сменят масла :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

На мен ми струваше точно 47,20лв. В цената влизат 5 литра масло (един литър за доливане ), маслен и въздушен филтър. Маслото, с което карам е Тотал, но точно какво беше не си спомням .
                          Не взимай живота насериозно - жив от него няма да излезеш

Коментар

Представителството на Total е точно 4 етажа по-надолу от моя офис и маслото им е жестоко.Щом си го сипват на колите (чисто нови Партнери и др баничарки) значи е добро.Един колега си взе за Пежо-то му и е много доволен.Цената за най-масовите се върти около 8-10 лева за литър.
                            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Аз си сложих Приста Лидер 10W40 полусинтетика. Понеже се занимавам с конференции бях на една, преди около половин година, на която обявиха пускането на нови производствени мощности. Направили са химическа лаборатория в ТОП-3 на света. И маслата им (най-висок клас) били одобрени от автомобилни производители като: Порше, Рено, Мерцедес, БМВ и още доста гиганти. Износа им е доста по-голям от продажбите на вътрешния пазар. Това само наклони везните, иначе съм фен на българското, (доколкото е българско) и за това си взех такова. Ако не сме националисти безкрайно ще се навеждаме да ни го поставят. За момента температурно се държи по същия начин като Селенията.

Коментар

Working...
                              X