Здравеите Момчета. Наскоро някои удари страничното огледало на Фиата ми. Ударът беше върху прибрано навътре огледало, в следствие на което самото огледало е читаво, стъклото му обаче е напукано. Искам да го сменя. Днес ми казаха, че могат да ми отрежат и продадат за 16 лв. Въпросът ми е как да махна самото стъкло от огледалото. Залепено ли е от вътрешната страна или?И в последствие как да поставя новото, с някакво лепило ли да го залепя или с двоинозалепващи лепенки?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна стъклото на страничното огледало Фиат Браво
Collapse
X
-
nedialk00
мисля че е на щипки, неможе да е залепено, и по скоро на две метални пластини който трябва да се натиснат и излизат с огледалцето
-
nedialk00 написа:мисля че е на щипки, неможе да е залепено, и по скоро на две метални пластини който трябва да се натиснат и излизат с огледалцетоFiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
valentino321 написа:Мисля,че за 15 лв ще си намериш цяло огледало тук във форума.Fiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
Бих ти препоръчал да си търсиш оригинално. Ако решиш да си режеш или да взимаш огледало на друга фирма(примерно българските за по 12 лева, каквото аз си взех) бъди сигурен, че то ще увеличава повече от оригиналното ти или пък обратното - да намалява обектите в него. А това е най-малкото дразнещо според мен.EX: Fiat Punto MK1 ELX, Fiat Bravo TROFEO, Fiat Punto MK2 ELX
NOW: Alfa Romeo 147 Distinctive
Коментар
-
jjfreeman написа:Бих ти препоръчал да си търсиш оригинално. Ако решиш да си режеш или да взимаш огледало на друга фирма(примерно българските за по 12 лева, каквото аз си взех) бъди сигурен, че то ще увеличава повече от оригиналното ти или пък обратното - да намалява обектите в него. А това е най-малкото дразнещо според мен.Fiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
lithrone
bigdarkmad написа:jjfreeman написа:Бих ти препоръчал да си търсиш оригинално. Ако решиш да си режеш или да взимаш огледало на друга фирма(примерно българските за по 12 лева, каквото аз си взех) бъди сигурен, че то ще увеличава повече от оригиналното ти или пък обратното - да намалява обектите в него. А това е най-малкото дразнещо според мен.
Коментар
-
lithrone написа:Самото огледало е закрепено към ел. машинката с помощта на щипки. За да свалиш машинката, трябва да развиеш три болва или видии(в зависимост от годината).Няма нищо сложно.Схема не ти трябва.Огледай добре и ще се ориентираш.Fiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
Не става само да го издърпаш напред, ще счупиш щипките, а има голяма опасност да счупиш и огледалото. Ако си ел. огледала, си търси огледало от такава кола, че е отопляемо. Разбира се купуваш, си само огледалото!Иначе ето хубава тема със снимки. Няма нужда да развиваш нищо от вътре, така че чети и действай направо от вторият пост. Първо развиваш трите болта в основата, и след това двата болта на самата куруба. Целият механизъм излиза напред. Разкачаш огледалото от щипките (4броя). Откачаш клемите от огледалото (ако е отопляемо), и това е. После по обратният ред. Правил съм го, нищо сложно не е, максимум 30 минути работа .Успех.
Коментар
-
nikolce написа:Не става само да го издърпаш напред, ще счупиш щипките, а има голяма опасност да счупиш и огледалото. Ако си ел. огледала, си търси огледало от такава кола, че е отопляемо. Разбира се купуваш, си само огледалото!Иначе ето хубава тема със снимки. Няма нужда да развиваш нищо от вътре, така че чети и действай направо от вторият пост. Първо развиваш трите болта в основата, и след това двата болта на самата куруба. Целият механизъм излиза напред. Разкачаш огледалото от щипките (4броя). Откачаш клемите от огледалото (ако е отопляемо), и това е. После по обратният ред. Правил съм го, нищо сложно не е, максимум 30 минути работа .Успех.Fiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
bigdarkmad написа:Огледалата ми не са Ел. Какво има на мястото на кабела за ел., когато огледалата са "ръчни"?Rokambol написа:...писаната процедура е за огледало с електрическо регулиране, но при механичните разликата е само в една гайка и липсата на захр. кабели.
Коментар
-
nikolce написа:Със сигурност няма кабели . Колегата Rokambol, е писал че разликата е:Rokambol написа:...писаната процедура е за огледало с електрическо регулиране, но при механичните разликата е само в една гайка и липсата на захр. кабели.Fiat Bravo 1.9 TD, 75
1999 г
Коментар
-
Лостчето регулира позицията на огледалото посредством четири жила.Предполагам това те интересуваше?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар