От доста време не съм имал проблем с колата до миналата седмица когато ми светна лампа на таблото за грешка в двигателя.Закачихме я с Пешо и изкара Р1206-FAP филтър(или филтър за твърди частици)Изтрихме грешката и 500-600км няма проблем.Днес обаче пак светна и я закарах в АутоИталия и казаха,че филтъра бил запушен около 8%. Имате ли идея какво може да е?Гледам на доста места ги премахват тези филтри ама ако не е от него и само ми разбишкат колата какво следва?Ходене по мъките.За смяна с нов филтър и дума не може да става.Струва колкото половината кола.Колата е Фиат Добло 1.9мJTD
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с FAP филтър
Collapse
X
-
Задължително излез на магистрала и покарай с малко повече обороти. Може и на по-ниска предавка, примерно 4-та и със 130км/ч на магистралата, за да не си нарушител.Разкарай се до Стара Загора и обратно.Задължително се пуска и принудителна регенерация на филтъра.Ако след тези манипулации колата се кара само градско, няма много други варианти от софтуерното му премахване.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Едва ли ще стане.Когато се прибирах от Варна светна лампата точно на тръгване от там.Пускахме два пъти принудително почистване ама не изкара никъкъв пушек.Според мен не е задръстен филтъра а нещо друго прави мизерията и дава грешна информация на еку-то.Утре пак тръгвам за Бургас и Варна такаче ще го видим
Коментар
-
При Ситроен този ФАП има и система с течност Eolis в резервоара с допълнителен казан.При запушване се пускаше сиситемата и за определен пробег всичко е ОК.Да не би и при Добло да е така.Понеже течноста Eolis е доста скъпа я заменят с дизелово гориво за да лъжат системата.Нещо подобно на системите в тежкотоварните автомобили с Ad blue.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:При Ситроен този ФАП има и система с течност Eolis в резервоара с допълнителен казан.При запушване се пускаше сиситемата и за определен пробег всичко е ОК.Да не би и при Добло да е така.Понеже течноста Eolis е доста скъпа я заменят с дизелово гориво за да лъжат системата.Нещо подобно на системите в тежкотоварните автомобили с Ad blue.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар