Колеги, пускам темата за да помогна на някой с подобни на моите проблеми с кутията на типо 1,6 1992-едновалка.Та като го взех фиата,имаше проблем с превключването на 2-ра и 3-та скорост(предпологаема диагноза-износени синхронизатори).Освен това имаше и износени лагери някъде вътре в кутията,защото при отпускане на газта и при спускане на скорост се чуваше доста силно шумене.Първо смених маслото в кутията-Статойл някакво-промяна никаква;После реших да сложа добавка за кутии на графитна основа-Лики Моли-леко подобрение при шума,но като цяло ефекта беше незадоволителен;Накрая ми писна вече и си казах да стаа квото ще и сложих и две руски добавки Римет.Карах така около 2000 км,предимно гродско и в един момент се замислих,че всъщност съвсем неусетно кутията е станала доста по-тиха.Аз не съм го усетил защото е ставало много постепенно,но мой приятел кара колата като я купих и след тези километри се случи да го возя и той ме пита-"Ти да не си сменял кутията?",казах,че не съм и че съм слагал някакви добавки,а той помисли че го будалкам.Тогава си дадох сметка,че всъщност кутията си работеше вече почти безупречно-нямаше шумове и хърхорене при смяна на предавките.Не зная как,но случайно съм направил точния коктейл-Лики Моли+Римет+ново масло и нещата се получиха след 2000 км.Отдавна се каня да пусна темата,за да помогна някому,но все не успявам.Не казвам,че това е панацея за всеки,но при мен помогна.Дано съм бил полезен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как си излекувах скоростната кутия без разглобяване.
Collapse
X
-
Insane написа:Дали ще има ефект върху скорости, на които не влиза 4та предавка :DFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
с тази тема ми напомни, че си возя от година едни добавки на моннол за скорости, а синхрнизатора ми на първа отдавна е заминал и мога да я включвам само на място и с бавно вкарване на лоста, или пък 2ра и после първа... Та сетих се да ги сложа, направи 30тина км и имам сериозна разлика, не че мога да си включвам нормално, ама то няма и как да стане, но много по-лесно и по-бързо мога да включа на първа и не е нужно съвсем напълно да съм спрял. Пак казвам, не е решен проблема, но като за добавка има ефект, а аз не вярвам на такива неща по принцип. А и добавката е 6 лв за една тубичка за 1 л, т.е. на мен ми трябваха 2 тубички.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
кола
Не знам ама има ефект някой добавки Аз съм слагал ХАДО и стана работата А това със включването на 1 и аз съм имал такъв проблем не включва ако върви колата дори и по инерция . Сега излезе друг проблем не винаги като натисна не мога да включа ако натисна после пак става веднага . Иначе сменял съм масло и съединител преди 6 месеца.
Коментар
-
Stoynev85 написа:Първа скорост няма синхронизаторPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар