Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Непрестанно светене на индикатора за отворена врата?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Непрестанно светене на индикатора за отворена врата?!

Индикатора за отворена врата на моята пунтара не спира да свети от два дни насам.... 10000 пъти проверявах вратите, но уви. Не е и от алармата, защото тя си се държи адекватно на отваряне и затваряне на врата. От както започна големия дъжд в събота вечерта и от тогава. Не ми се вярва да се е намокрил някой датчик или кабел и да дава на късо! Колеги дайте съвет. Много ше съм ви благодарен. Мерси!

Незнам дали пунтото е като Типо-то с два ключа - един за осветлението при отворена врата и един за индикатора но сигурно е така.Този индикатор се намира доколкото съм гледал по типо-то в машинката за централното поне на предните врати и е възможно от мокрото да се е намокрило (недостатък при типо проличаващ се особено зимата като замръзне).Опитай се да пръснеш някоя от тея смазките (греси разни и т.н.) които почиставт механизми и опитай дали ще се оправи.Кабела няма да окъси от мокрото защото нещо преди това трябва да е повредило изолацията му което го отхвърляме като вариант.По-скоро е поръждясало механизъмчето и не освобождава като затвориш вратата (незнам как какъв точно принцип е защото не съм разглобявал досега).Успех!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

А лампата в купето свети ли като е на врата сложена и са затворени вратите ако да най- вероятно е някое от бутончетата на вратите....

Коментар

Няма логика да свети щом алармата разпознава дали е отворевна вратата или не защото взима сигнал от лампата в купето.

Коментар

Има секакъв шит аларми моита старата като заключиш с отворена врата вообще не и е минавало през акула да се включи. Включваше се от шоковия датчик или като отвориш врата без да си изключил алармата. Най-вероятно е бутонче на бравата е само едно бутонче за всичко :D

Коментар

Колега nParMaTuK, първото нещо което проверих са бутончетата по вратите. Не е от тях. Лампата си работи нормално. Да сега се посъветвах със баща ми, той споделя мнението на zfa159 )). Наистина е най-логично, сега май ще се налага да свалям корите на 2-те врати за да смажа механизмите. Добре че не съм със 4-ри врати. :D А има ли начин да предотвратя такава случка по някакв начин? Или просто от време на време е нормално да се случва? Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

Ми сваляй корите и смело с греста.Успех :D

Коментар

Мерси! Дамм тази събота ще я посветя на това :D :D

Коментар

Като за начало не се заигравай да сваляш кори и т.н. ами си вземи едно спрейче за 2-3-5 лева в стила WD-40 и пръскай смело.Ако не се оправи тогава вече се впускай в разглобяване и т.н.По принцип машинката на централното е капсолована така че и да я свалиш няма да имаш много по-голям достъп до нея отколкото през отвора и както си е на вратата.Като напръскаш с някакво спрейче и се оправи го напръскай с тефлонова грес (ородава се в същите типове спрей като WD-40) защото от нея бяга водата,не лепи много боклуци (както повечето греси) и аз лично съм супер доволен от нея откакто се напръсках вратите за да не скърцат (вече половин година).Иначе не може да е едно и също бутончето защото щеше да свети и лампата в купето а и алармата щеше да се побърка (убеден съм че взима сигнал от копчето за лампата).При Типо се среща проблема с това да си заключиш с отворена врата защото алармата взима сигнал от копчето за лампата което дори и да не е затворена добре вратата я приема за затворена (не е толкова чуствително) и алармата си подава импулса за заключване ама после модула за централното си отключва наново защото детектира незаключена врата (защото не е затворена).Пробвал съм го хиляди пъти и винаги резултатът е че алармата се лъже заради сигнала от лампата и се мъчи да заключи ама ако е открехната някоя врата се откючва сама колата и алармата писва чак като включи някой датчик по нея (обемен,шоков и т.н.) или когато си доотвориш вратата.Успех!

Коментар

Re: Непрестанно светене на индикатора за отворена врата?!

NIQUE написа:
                    Индикатора за отворена врата на моята пунтара не спира да свети от два дни насам.... 10000 пъти проверявах вратите,. Мерси!
                    Колега,тази индикация освен от вратите,взема сигнал и от ключалките на двигателя и багажника...така,че провери и там...
                    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

А е те това не го знаех че е така Тогава по-скоро проблема може да е отпред все пак там има много повече вода особено ако караш в дъжда Тогава и аз те съветвам да погледнеш най-напред там стига да знаеш къде точно се намира датчика.Успех!

Коментар

Извинявам се, че не сам пояснил. Ама че съм и аз. Значи под врати имах в предвид и предния капак и капака на багажника. И са си наред (в смисъл, че няма заседнали). В смисъл, че то си е едно бутонче със пружинка и си прави маса със купето. От къде мога да си набавя такива спрейове. Питам не защото, нямам много свободно време и рядко имам възможността да обикалям.

Коментар

Бе колега земи смъкни таблото и я махни таз лампаи проблема е решен :D , иначе сериозно занимавка му е майката секви чалъми праят тез коли.

Коментар

Хммм.. Не, колега nParMaTuK, по тази логика трябва да си вземем коли без никакви електроники и датчици. Важното е да си ги подаржаме и това е! Поне така си мисля аз.

Коментар

Колега хвани някой да ти натиска бутоните на вратите,предния капак и багажника, а ти гледай дали ще изгасне индикатора.В събота на едно приятелче на типото се оказа от бутона на багажника, който не беше "заседнал" но не правеше добър контакт.Възможно е от водата да се е окислила някоя контактна пластина и да не прави контакт Дано го оправиш :D
                              Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Working...
                              X