Индикатора за отворена врата на моята пунтара не спира да свети от два дни насам.... 10000 пъти проверявах вратите, но уви. Не е и от алармата, защото тя си се държи адекватно на отваряне и затваряне на врата. От както започна големия дъжд в събота вечерта и от тогава. Не ми се вярва да се е намокрил някой датчик или кабел и да дава на късо! Колеги дайте съвет. Много ше съм ви благодарен. Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Непрестанно светене на индикатора за отворена врата?!
Collapse
X
-
Незнам дали пунтото е като Типо-то с два ключа - един за осветлението при отворена врата и един за индикатора но сигурно е така.Този индикатор се намира доколкото съм гледал по типо-то в машинката за централното поне на предните врати и е възможно от мокрото да се е намокрило (недостатък при типо проличаващ се особено зимата като замръзне).Опитай се да пръснеш някоя от тея смазките (греси разни и т.н.) които почиставт механизми и опитай дали ще се оправи.Кабела няма да окъси от мокрото защото нещо преди това трябва да е повредило изолацията му което го отхвърляме като вариант.По-скоро е поръждясало механизъмчето и не освобождава като затвориш вратата (незнам как какъв точно принцип е защото не съм разглобявал досега).Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Колега nParMaTuK, първото нещо което проверих са бутончетата по вратите. Не е от тях. Лампата си работи нормално. Да сега се посъветвах със баща ми, той споделя мнението на zfa159 )). Наистина е най-логично, сега май ще се налага да свалям корите на 2-те врати за да смажа механизмите. Добре че не съм със 4-ри врати. :D А има ли начин да предотвратя такава случка по някакв начин? Или просто от време на време е нормално да се случва? Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Коментар
-
Като за начало не се заигравай да сваляш кори и т.н. ами си вземи едно спрейче за 2-3-5 лева в стила WD-40 и пръскай смело.Ако не се оправи тогава вече се впускай в разглобяване и т.н.По принцип машинката на централното е капсолована така че и да я свалиш няма да имаш много по-голям достъп до нея отколкото през отвора и както си е на вратата.Като напръскаш с някакво спрейче и се оправи го напръскай с тефлонова грес (ородава се в същите типове спрей като WD-40) защото от нея бяга водата,не лепи много боклуци (както повечето греси) и аз лично съм супер доволен от нея откакто се напръсках вратите за да не скърцат (вече половин година).Иначе не може да е едно и също бутончето защото щеше да свети и лампата в купето а и алармата щеше да се побърка (убеден съм че взима сигнал от копчето за лампата).При Типо се среща проблема с това да си заключиш с отворена врата защото алармата взима сигнал от копчето за лампата което дори и да не е затворена добре вратата я приема за затворена (не е толкова чуствително) и алармата си подава импулса за заключване ама после модула за централното си отключва наново защото детектира незаключена врата (защото не е затворена).Пробвал съм го хиляди пъти и винаги резултатът е че алармата се лъже заради сигнала от лампата и се мъчи да заключи ама ако е открехната някоя врата се откючва сама колата и алармата писва чак като включи някой датчик по нея (обемен,шоков и т.н.) или когато си доотвориш вратата.Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Re: Непрестанно светене на индикатора за отворена врата?!
NIQUE написа:Индикатора за отворена врата на моята пунтара не спира да свети от два дни насам.... 10000 пъти проверявах вратите,. Мерси!Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Извинявам се, че не сам пояснил. Ама че съм и аз. Значи под врати имах в предвид и предния капак и капака на багажника. И са си наред (в смисъл, че няма заседнали). В смисъл, че то си е едно бутонче със пружинка и си прави маса със купето. От къде мога да си набавя такива спрейове. Питам не защото, нямам много свободно време и рядко имам възможността да обикалям.
Коментар
-
Колега хвани някой да ти натиска бутоните на вратите,предния капак и багажника, а ти гледай дали ще изгасне индикатора.В събота на едно приятелче на типото се оказа от бутона на багажника, който не беше "заседнал" но не правеше добър контакт.Възможно е от водата да се е окислила някоя контактна пластина и да не прави контакт Дано го оправиш :DStilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар