Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работи работи и вземе че изгасне.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Работи работи и вземе че изгасне.....

Това се появи от няколко дни насам ама не мога да хвана къде е проблема - колата е на газ и е карбораторна.Рядко но се случва както си стоя на светофар и си трака на празен ход изгасва,врътвам си я и си пали.НАскоро ходих на газаджия и пипна колата и работи безгрижно,има си стабилен празен ход и т.н. всички екстри.Не мога да разбера откъде идва проблема след като колата си е загряла,кабелите,капачката,палеца и свещите са нови.От Овча Купел до Младост само веднъж изгасна почти в Младост а цял ден съм я карал (над 150км общо) и нито един път не изгасна.На какво може да се дължи като няма никакви хлабави връзки,кабели и т.н. по запалването?
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Моята проявява същия д/ефект откак е на газ (към 250 км)... не изгасва съвсем, но понякога оборотите падат заплашително (към 500) и трябва да дам малко газ, за да се стабилизира. Като мина заветните 500 км от монтажа на уредбата ще ходя пак при газаджиите и ще ги питам за това... ако все още няма отговор тук, ще пиша
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Ама моята мина тези 500км и я закарах на газаджия и работеше идеално като я пипна и просто след време в даден момент решава и изгасва без да разтресе или да и паднат оборотите или нещо такова - просто си гасне отраз все едно съм я загасил с ключа и си пали съвсем прилично с лекота като я врътна.Ако губеше ток нямаше да пали лесно а ако беше нещо по газта все си мисля че щеше да палне по-трудно.Не че ми пречи ама все пак е неприятно макар че се случва на 2-3 дни един път.

Коментар

Ами според мен се губи някакъв ток или пък клапанчето на газта затваря.С какъв изпарител си?Електрически или вакумен?Ако си с ел, пробваи да намотаеш още малко намотки около високоволтовият кабел.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

С ел. съм да като марка е Ловато.По принцип ако не и бяха достатъчно навивките щеше да ми изщрака релето в превключвателя защото когато спрат искрите затваря газта а то не щрака.И да искам не мога да намотая още кабел защото е намотан целия който стърчи от превключвателя (около 40-тина сантиметра).

Коментар

На мен ми прилича на газов клапан. Най-добре си направи диагностиката сам. Като ти изгасне без да пипаш ключа от контакт, отвори капака и разедини единия проводник от газовия клапан. Ако чукне, значи клапана е затворил по някаква причина. Ако клапана е турски най-вероятно той е виновен. Аз имах подобен проблем с един такъв на старата кола. Газаджиите обичат да ги слагат, понеже са двойно по-евтини от италианските и си прибират разликата в цената . Ако твоя случай е такъв се замисли да отделиш 30-тина лв. за нов италиански или да си намериш втора ръка. Аз си взех втора ръка и се родих.Успех!!

Коментар

Клапана ми е от старата газова и е италиански.Ще погледна дали затваря макар че не го чувам да щракне.то е малко трудно защото на светофар се сещаш отзад какво ще стане .Сега направих една лека модернизация по въздуха и ще видим дали ще продължи да прави така.Възможно е да е имало някое боклуче или нещо такова и оттам да идва проблема от време на време.Макар че ботилката е нова,изпарителя и той а газовия клапан го почистих много старателно преди да го дам да ми го слагат (вътре има магнител филтър и още един не точно хартиен ама нещо такова).Днес ще я наблюдавам по-обстойно.

Коментар

На мене ми правеше подобен номер. Оказа се газовият клапан. Ловато, между другото. Затваряше си сам, въпреки че имаше напрежение на бобината. Явно като са по-старички започват да правят проблем. След изключване на ключа и ново включване отваря правилно и след малко самопроизволно се затваря. Моята хипотеза беше, че има навивки накъсо в бобината или лош контакт и затова силата с която дърпа котвата е по-малка от нормалното.
                Fiat Ritmo 105TC
                1600cc 105к.с.

Коментар

Да и примерно на дупка изтърва котвата и се затаваря....има логика.Ще огледам.

Коментар

Има малко развитие по темата ама незнам дали има общо - за втори път забелязвам че при по-агресивно каране след това изгасва.В смисъл от Орлов мост се опънах по Цариградско и съм карал с около 120-130 след това през кръговото на 4-ти км минах набързо (нямаше коли) и на светофара на Окръжна болница като спрях и изгасна.Предишния път пък пак по Цариградско карах по-бързичко и изгасна щом отбих за към Младост (след Мак Доналдс) на светофара.Чудя се дали има нещо общо с това или не?В смисъл не намирам логична връзка между двете неща но може би има.Оточняавм че всмукателя за въздуха е завъртян за да не вее въздуха в него (за газта нали така се прави) и оттогава спря да гасне при каране по инерция.Другото което забелязах е че като загрее оборотите на празен ход малко и бягат в смисъл ги намалява и притръсва по малко и може би заради това и гасне.Моля ви помагайте за да знам към какво да насоча газаджията като отида след някой и друг ден да я погледне и да отнесе 10лв.

Коментар

Working...
                    X