Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отваряне на фар на Фиат Типо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отваряне на фар на Фиат Типо

    Здравейте! Решил съм да отворя фара на фиатчето , но не знам как да стане номера..Говорим за първите фарове на Tipo , а не тия заоблените от фейслифта Баш правоъгълните..Имам резервни, и на тях практикувам ..Въпроса ми е как да сваля стъклото , без да има счупвания и наранявания ..През главата ми мина идея , да се нагрее , и после с натискане вече да излезне.. Но не съм сигурен Приемам предложения и съвети Мерси!
    Fiat Tipo 1600cc 84hp+? , цвят Бордо , Полукабриолет , GT интериор. На кратко - една истинска машина.
    Бившата - Volvo V702.5 TDI 140 hp. - една УНИКАЛНО МОЩНА дизелова кола в моите очи..

    #2
    Здравей колега, аз лично съм го правил това 4 пъти - няма нищо сложно.1. Махаш стягащите скоби - те са метални и са отстрани на стъклата.2. С макетен нож или друг подходящ инструмент отнемаш от полиуретановото лепило. 3. С права отвертка малко по мако отлепваш стъклото от пластмасата. Аз съм го правил без нагряване, но ако искаш - пробвай.4. Почистваш стъклата от лепилото - първо механично, псле с чист спирт или ацетон. Не се престаравай, защото при последващото лепене пак ще се нацапат. Просто мани кокото можеш от старото лепило. 5. Каналите, където ляга ръба на стъклото също се почиства от лепилото.6. Чистиш, миеш рефлектори и т.н. с дестилирана вода.Купуваш си полиуретаново лепило и по обратния ред сглобяваш. Лепилото се полага само в канала и стъклото после го уплътнява. Успех!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

    Коментар


      #3
      колега, със сешоар или духалка нагрявай фара около стъколото където е залепено към пластмасата с полиуретановото лепило, и става много по-лесно

      Коментар


        #4
        Или го гложи във фурната да се опече на 60-70 градуса, ама после само с ръкавици работИ!

        Коментар

        Working...
        X