Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Появи се отново шум от пистовия ремък на Брава 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Появи се отново шум от пистовия ремък на Брава 1.9 JTD

Появи се едно свистене от пистовия ремък.Появявя се периодично.Когато запаля колата се чува ,като поработи малко спира.По време на движение пак се обажда понякога.Преди година смених шайбата на генератора.Преди 3 месеца смених лагерите на генератора и ремъка е нов.Сега какво ли се обажда?Фиата е 315 х.км,но иначе върви отлично.
    Petar

Ролките в какво състояние са? Сменял ли си механизма на обтягащата ролка?
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Днес смъкнах пистовия ремък.Без него няма никакви шумове.Само мотора си мърка тихичко.Обтяжната ролка и ролката на генератора се въртят леко като ги задвижвам с ръка,няма луфтове.Само в ролката на хидравличната помпа откривам аксиален луфт около 1 мм.Това дали е нормално?Климатик няма.Дайте предложения!
      Petar

Коментар

petar55 написа:
        ...Обтяжната ролка и ролката на генератора се въртят леко...
        Това не е достатъчно,защото обтяжният механизмът не е само ролката.Колегата dobrujanetza не случайно те е питал дали си го сменил.Възвратният менахизъм(предполагам пружина),който създава натискът върху пистовит ремък също се амортизира и не може да обтегне достатъчно ремъка.Заради това ремъкът преплъзва и се чуват тези звуци.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

То и в една култова тема в раздел Дизели се установи, че в крайна сметка повечето проблеми и "щурци" идват от обтяжния механизъм независимо колко е нов.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Обтягащата ролка не е сменяна.Днес ще я смъкна да я огледам добре.Вие сте прави,че може да не опъва равномерно ремъка и от там да се получава свиренето.Ще опитам първо с почистване и смазване да реша проблема,че не ми се дават 60 лв.
            Petar

Коментар

ако са 60 добре, ама май целия механизъм е доста по-скъп. А за луфта на хидр помпа- нормално е да го има.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

В ’’Бриколаж’’ продават спреи за ремъци премахващи свистенето ~10лв.Сапуна също помага.
                Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

pakumba написа:
                  ако са 60 добре, ама май целия механизъм е доста по-скъп. А за луфта на хидр помпа- нормално е да го има.
                  Толкова е цената на обтяжна ~ 60-70лв. интересувал съм се понеже и на мен ми предстои смяната и, както и на паразитната ролка в комплект с пистовия ремък.Дефакто двете ролки 100-120+ремък 25-30лв.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                  X