Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тече ми маслото на скоростната кутия :((

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тече ми маслото на скоростната кутия :((

Здравейте колеги...проблемът ми е следния: тече ми масло от скоростната кутия от капака който съм оградил на снимката(това не е моята скоростна кутия просто съм я дал за пример)..интересува ме като се развие този капак има ли гарнитура или някакво уплътнение което е между него и корпуса на скоростната кутия за да знам дали да развивам и да сменям ?
    Прикачени файлове

колега коя година е това браво а иначе би трябвало да има, невярвам да е метал в метал

Коментар

2000 година

Коментар

няма, слагаи само силикон тънко
        Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
        Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Няма гарнитура. има едно като тънък уплътнител(лепило). Развивай смело, очисти от маслото и слагай черен силикон Виктор Рейнц. Гаранция забравяш за този проблем.

Коментар

Колегите са ти казали какво да направиш,но имаи предвид,че ограденото от теб не е един цял капак само.Едното е капак,а това което стърчи е междинна плоча между този малък капак и големият капак на кутията или поне при мен е така,а кутията ми се вижда доста сходна.Ако не си сигурен откъде е течът може да свалиш и тази плоча,да почистиш и там контактните повърхности и да намежеш със силикон и после и самият капак и така...Виж колко време иска силиконът до пълно засъхване и,за да си спокоен,не пълни веднага маслото и караи колата,преди да изтече това време(стига да не е една седмица )Между другото не знам дали намясто ще имаш достъп да развиеш и извадиш болтовете.Два или три от тях са доста дълги и поне при мен мостът със сигурност ще пречи.П.П.Не пречи да пробваш де,щом тече така или иначе ще иска намеса.
            Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Днес свалих капака, купих червен топло и маслоустойчив силикон и намазах капака и плочата за по сигурно и савсем леко ги притегнах, ще оставя до утре да стегне хубаво понеже така пише и ще стегна утре...дано да се оправи

Коментар

Моята също течеше от там и след поставяне на селикон се оправи.
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

Голям проблем си отворих...скъсах единия болт в стремежа си да затегна всичко здраво Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 Някой има ли идея как да извадя този болт от там..понеже почна да тече повече от преди ?!
                  Прикачени файлове

Коментар

трябва да свалиш пак капака, и много внимателно ако стърчи част от болта, с яки клещи или хубав тръбен ключ да го развиеш; и това да ти е за урок да не стягаш като хамал айде успех и дано да не си преебал резбата

Коментар

Махай капака и си купи шпилковадачи.

Коментар

Колега, може ли да ми кажеш сложна ли е процедурата по свалянето на този капак, какво се сваля и т.н.?Моята като е 96’ година дали има уплътнение? Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

сваля се гумата и подкалника, държи се на 6 болта мисля че бяха

Коментар

Свалянето е лесно както каза колегата се сваля не целия подкалник има една малка пластмаса която се развива маха се гумата но аз махах и тампона на скоростната кутия понеже ми пречеше но трябва да се източи първо маслото преди да почнеш да развиваш!

Коментар

nedialk00 написа:
                              трябва да свалиш пак капака, и много внимателно ако стърчи част от болта, с яки клещи или хубав тръбен ключ да го развиеш; и това да ти е за урок да не стягаш като хамал айде успех и дано да не си преебал резбата
                              Ако стърчи част от болта е най-добре след като се свали капака да се навие гайка в стърчащата част от болта и да се завари за нея. Усилието, с което е стегнат болта до скъсване е голямо и само така може да се извади безпроблемно. Успех !

Коментар

Working...
                              X