Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Могат ли да се монтират халогени

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nedialk00 написа:
    не ти трябват колега, по добре инвестирай във фарове от марея с лупи и ксенон
    Колегата е много прав.С лупи и ксенон 5000К ,забравяш за халогени и дълги светлини.
    Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

Re: Могат ли да се монтират халогени

cokata_23 написа:
      Аз бях пред същата дилема. Основен проблем е, че има най - малко 3 вида захващане на халогените за бронята. До този извод стигнаха колегите като започнаха да броят, но темата нещо не я откривам. Както и да е, след монтажа на ксенон ( с лупи съм) се радвам че не съм се занимавал с дупчене, слагане и инсталации на халогени, този вариант тотално отпадна!6000К, Къси светлини, лупи
      Ако съм без лупи голям проблем ли е???
      Понякога ме преследват умни мисли, но аз съм по-бърз от тях

Коментар

jokemaker написа:
        cokata_23 написа:
        Аз бях пред същата дилема. Основен проблем е, че има най - малко 3 вида захващане на халогените за бронята. До този извод стигнаха колегите като започнаха да броят, но темата нещо не я откривам. Както и да е, след монтажа на ксенон ( с лупи съм) се радвам че не съм се занимавал с дупчене, слагане и инсталации на халогени, този вариант тотално отпадна!6000К, Къси светлини, лупи
        6000к на рефлектор, на бравото. До сега никой не ми е светкал явно няма проблеми На тази мн синее не знам защо на живо не е така бял седи

Коментар

Моята е без лупи и с 6000K ксенон. Ако ги нагласиш да не светят в небето няма проблем със заслепяването.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Проблем е, разбира се. Светлината се разпръсква по съвсем различен начин, петното пред фара е неясно, границата между светло и тъмно е плавна, а не рязка, както е изискването. Валидна лампа за цокъл H1 трябва да има буквата R след единицата, а самата лампа да има черен ограничителен пръстен точно под и над мястото на ксеноновата светкавица. Снимките горе нищо не показват, но срещу стена всичко се вижда ясно. Това че не ви присветват, не значи че всичко е наред. То на първата снимка се вижда колко много блести - тия шестоъгълните лъчове са именно заслепяващите. После ще снимам мойта кола, ще се опитам да хвана същите ъгли, да правим сравнение по снимки.

Коментар

Ами Оги, аз карам предимно градско и в града не е от голямо значение. Навън по тъмно съм карал 2 пъти и не съм имал ядове пък не знам! Ето още една снимка за сравнение обикновени халогенни крушки и ксенон

Коментар

a4kata71 написа:
                nedialk00 написа:
                не ти трябват колега, по добре инвестирай във фарове от марея с лупи и ксенон
                Колегата е много прав.С лупи и ксенон 5000К ,забравяш за халогени и дълги светлини.
                Ето малко снимки /телефона е с 1.3 мегапиксела камера/:-лупи с 5000К Ксенон http://prikachi.com/images/498/3679498T.jpg-само късиhttp://prikachi.com/images/510/3679510C.jpg-къси и дългиhttp://prikachi.com/images/514/3679514t.jpgДано ти е от полза.Поздрави!
                Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

jokemaker написа:
                  Ако си с ВАЛЕО на които си им стоят ламаринките пред крушките , не би трябвало да е проблем.Преди да взема лупите и аз бях с рефлекторни.Сега е 100-пъти по-добре.Поздрави!
                  Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

a4kata71 написа:
                    Преди да взема лупите и аз бях с рефлекторни.Сега е 100-пъти по-добре.
                    Ето това мнение е много точно и го споделям. Бих добавил и да се рециклират рефлекторите зад лупата, и резултатът е 101 %

Коментар

Working...
                    X