Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не ми работи въздушния клапан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не ми работи въздушния клапан

Не знам дали така се казва въпросния клапан, но това е този, който като натиснеш копчето и не вкарва въздух отвън. При мен като цъкна копчето и си светва, но няма разлика. Клапана въобще не се затваря. Като карам зад някой камион дето пуши и всичко влиза при мен. Въпроса ми е къде може да му е проблема на този клапан и как да се добера до него?

Не ти работи клапата за рециркулация на въздуха в купето. Пренасочва или за засмуква външен въздух или да върти само въздуха в купето. Управлява се от електрическо моторче което се включва от бутона. Моторчето се намира в краката на пътника, точно зад жабката. Монтирано е на трудно място отстрани на корпуса на вентилатора за въздуха. Често срещан проблем е да се повредят зъбните колелца на редуктора на моторчето. Заменя се моторчето. Може допълнително да се сложи защитна електрическа схема. Самата клапа се вижда отвътре като се отстрани жабката. Отвън се вижда като се отстрани поленовия филтър за вентилация на купето. Има поне 3-4 теми във форума по въпроса.Не видях каква ти е колата, това което ти пиша е за Браво.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Да, извинявай, забравил съм да я напиша, моята е точно Браво 1.6. Значи през отвора на жабката мога да го измъкна моторчето или е трудно така?

Коментар

Махни цялата жабка. Тя се държи на 4-5 видиики. Така се освобождава място за оглед и после за ремонт
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Мерси, утре ще има разглобяване значи

Коментар

Не се занимавай с глупости до никаде няма да стигнеш с моторчето на клапата просто изпреварвай камионите.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

и аз така мисля, те са се натрошили вътре колеленцата..

Коментар

Working...
              X