Здравейте,искам да попитам от какво може да е това странно почукване,което не е постоянно и не се променя с увеличаване на оборотите на колата,и дали е студена или не.Не се чува в движение-или аз не го чувам!Чува се при отворен капак и когато не минават коли наблизо.Майстора ми каза ,че звука не е бил като от проблем в двигателя,той не е постоянен и се появява от време на време на фона на основния звук на двигателя като притропване по скоро на нещо не метално(трака ,трака)все едно някоя кора вибрира и се удря някаде при по ниски обороти или като звук от по голяма предафка на по малка скорост.Съмнява се за лагер на алтернатора,но той притропва ли или вие?И не съм много сигурен но ми се струва че го нямаше този шум преди смяната на ремъка и ролката.Чух го преди да сменят маслото.Как да разбера какво е?Благодаря за съветите!Сменени са ролка,ремък и водна помпа !днес като се заслушах се чува нещо като хрупане.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
потропване от двигател на пунто при ниски обороти!!!
Collapse
X
-
Re: потропване от двигател на пунто при ниски обороти!!!
candino1978 написа:Здравейте,искам да попитам от какво може да е това странно почукване,което не е постоянно и не се променя с увеличаване на оборотите на колата,и дали е студена или не.Не се чува в движение-или аз не го чувам!Чува се при отворен капак и когато не минават коли наблизо.Майстора ми каза ,че звука не е бил като от проблем в двигателя,той не е постоянен и се появява от време на време на фона на основния звук на двигателя като притропване по скоро на нещо не метално(трака ,трака)все едно някоя кора вибрира и се удря някаде при по ниски обороти или като звук от по голяма предафка на по малка скорост.Съмнява се за лагер на алтернатора,но той притропва ли или вие?И не съм много сигурен но ми се струва че го нямаше този шум преди смяната на ремъка и ролката.Чух го преди да сменят маслото.Как да разбера какво е?Благодаря за съветите!Сменени са ролка,ремък и водна помпа !днес като се заслушах се чува нещо като хрупане.
-
Точно същото потропване както го описваш имах и аз.Днес го оправихме,оказа се зъбното колело на коляновия вал.Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
-
candino1978 написа:BeLo написа:Има ли пластмасов капак между ангренажния и обслужващия ремък? Т.е. трябва да има, погледнете дали има болтове навсякъде.ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
-
hann написа:Точно същото потропване както го описваш имах и аз.Днес го оправихме,оказа се зъбното колело на коляновия вал.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
hann написа:Точно същото потропване както го описваш имах и аз.Днес го оправихме,оказа се зъбното колело на коляновия вал.
Коментар
-
[quote="rusee"]hann написа:Точно същото потропване както го описваш имах и аз.Днес го оправихме,оказа се зъбното колело на коляновия вал.
Коментар
-
BeLo написа:candino1978 написа:BeLo написа:Има ли пластмасов капак между ангренажния и обслужващия ремък? Т.е. трябва да има, погледнете дали има болтове навсякъде.
Коментар
-
rusee написа:hann написа:Точно същото потропване както го описваш имах и аз.Днес го оправихме,оказа се зъбното колело на коляновия вал.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар