Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой ще отговори ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой ще отговори ?

Здравейте колеги.Може ли някой да ми отговори на следния въпрос.Защо от ауспуха на Типото тече вода( Какъв е този конденз? в това топло време?Ауспуха ми е абсолютно чист,дори пръста не можеш да си изцапаш(при градско каране)А по видът на свещите се съди за състоянието на двигателя, а те са светло-кафяви до сиво ,тоестдвигателя е добро състояние с добро изгаряне.Не е от газовата уредба, защото просто нямам такава................

Re: Кой ще отговори ?

rumen59 написа:
    Здравейте колеги.Може ли някой да ми отговори на следния въпрос.Защо от ауспуха на Типото тече вода( Какъв е този конденз?)...?
    От газовата уредба
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Когато изпускателната с-ма е студена по нея кондензират част то изгорелите газове(като на капак на тенджера).Особенно водната пара в тях. :D При изгарянето на пропан-бутана се получава по-голямо количество водни пари и от там повече конденз.Естествено го има и на бензин ,но не е нормално в горещо време и загряла изпускателна с-ма да има голямо к-во конденз. .
      125s/1600ccm/100ps

Коментар

Ем и аз съм го забелязал това че тече вода от ауспуха на типо-то и е по следния начин - като е студена колата тече и като поработи повече спира и излиза само пара.Абсолютно нормално е.Отделно от това даже един ден понеже наскоро правих двигателя и го разработих и се престраших да я опитам....честно казано е доста по-добра от тази в чешмата
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Не си прави такива експерименти с опитване на конденз.Не е само вода,а един куп остатъци.Ако беше толкова чиста вода,изпускателните системи стяха да ги направят така,че да се събира дестилирана вода
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

В предвид водата в работата ми от която се налага да пия понякога (макар и рядко) тази от колата е по-чиста от минерална повярвай ми .Аз просто исках да се уверя да няма остатъчен вкус на дадени гадории т.е. направих се на нещо като газов анализатор

Коментар

zfa159 написа:
              В предвид водата в работата ми от която се налага да пия понякога (макар и рядко) тази от колата е по-чиста от минерална повярвай ми .Аз просто исках да се уверя да няма остатъчен вкус на дадени гадории т.е. направих се на нещо като газов анализатор
              О господи

Коментар

еми понеже много пъти ми се е налагало да пия двигателни течности (било антифриз който ми тече по главата от някъде си или моторно масло или трансмисионно или каквото се сетите включително и кореселин,бензин,спирачна течност) нищо няма да ми стане от 2-3 капки конденз.Отделно колата я карах повече от 2000км на газ и ауспуха отзад свети а не е мърляв както беше като я карах на бензин

Коментар

Working...
                X