Здравейте колеги проблема ми е следния при преминаване на следваща предавка от първа на втора от втора на трета наи осезателно и отпускане на съединителя колкото и да съм прецизен се получава едно придъпване сякаш съм начинаещ шофьор инече сединителя лепи много добре даже прекалено не мога да разбера къде е проблема колата е фиат браво 1.8 16v 113 кс съединителя ми отделяши ниско долу регулирах го и го дигнах малко по високо да отделя положението е малко по добре но пак не както трябваМодерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Придърпване на съединителя при смяна на предавка
Collapse
X
-
Точно така колега, нещо не ме разбра-СКОРОСТИТЕ ВЛИЗАТ ПЕРФЕКТНО, но когато ги смениш придърпва-опитай да смениш с лека междинна газ и ако нацелиш колкото трябва се сменят плавно(без да придърпва)-поне при мен е така.Разбира се, трябва да се сменят без междинна газ и да не придръпва, но нямам идея защо го прави.
Коментар
-
Колега, на мен днес ми понастройха метана и сега почти не придръпва, и на бензин го прави многоо леко. Може да е нещо по подаването на горивото... но нека някой по-разбиращ да се изкаже. Чул съм, че при някои ако сменят свещите се е оправило, тъй че ако твойте са стари и имаш съмнения по тях не се колебай и ги сменяй.
Коментар
-
прав си колега понякога ако нацелиш с отпускането на съединителя и подаването на газ се получава много приятна тяга която те лепи за седалката но това се случва веднъж но 50 превключвания бях чел някаде из нета за една алфа с подобен съединител и го наричаха НЕРВЕН СЪЕДИНИТЕЛ дано някой е имал този проблем да сподели някакво решение че вече почва да ме дразни
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар