Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 2001 1.2 16к. Проблем със МАП / Ламбда сензори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 2001 1.2 16к. Проблем със МАП / Ламбда сензори?

Здравейте, знам че този проблем не се зачеква за първи път, но трябва и аз да си споделя мъките с моето Пунто. Колата е на 90 000 км преди 3 месеца е минала пълен преглед в Алексанър Ауто сменени са ремъци, феродов диск, филтри, амортисьори и масло. Преди около 1 месец започна да прави това противно "придръпване" между 2000-3000 оборота на 2-ра, 3-та и 4-та скорост при нормално ускорение, разбира се някои казаха че сменям прекалено рано, тогава започнах да сменям при 3000 оборота и резултата си остава почти същия. На всичко отгоре липсата на качествена експлозия кара колата да се друса в рамките на 3-4 секунди и губи тотално мощност особено при изкачване (онзи ден едвам се качих до Купитото ). Закарах колата в сервиза на Александър Ауто на ул. Чумерна и на края на деня думите на началника бяха " Направихме профилактика на дроселите и правихме регулаж с компютрите, защото се оказа, че има несъответствия в някои параметри. МАП сензора е малко притеснителен, но още не е за смяна." Взех си колата покарах я 15 минути и всичко беше перфектно, да ама не, малко по-късно тръгнах с баща ми, колата вдигна нормалните температурни нива след 15 минути каране и пак се започна едно друсане, придръпване. Проблема е много по-осезаем когато колата е с по-голям товар и това е напълно логично. Четох много статии за МАП и ЛАМБДА сензорите които водят до този проблем, също така се натъкнах и на една статия, в която същият проблем е бил в следствие на запушена горивна помпа , аз си мисля, че все пак колата се движи на прекалено богата смес... Кажете си мнението и най-вече дайте акъл за това как да проверя МАП сензора и всички дребни части който са към него. Благодаря предварително !
Working...
X