Здравейте колеги . Нов съм във форума и моля да ме извините ако темата не е за тук.От няколко дни съм собственик на Фиат Брава 1.8 16в но я взех със един пролем. Когато колата е студена все още, върви без проблем, но когато достигне работна темперетура и загрее не може да върви. При рязко подаване на газта глъхне и едвам вдига оборотите , и след 3500 оборота се изтрелва все едно и няма нищо , а при плавно подаване на газта вдига едвам едвам оборотите пак до към 3500 оборота и след това се изтрелва и след превключване на друга предавка пак заглъхва дори и с натиснат до доло педал на газта. Преди да започне да прави тези номера предишния собственик ми каза че сина му един ден я е форсирал на място до прекъсвач няколко пъти и след това е възникнал проблема. Помислих си че може да е прескочила ремък но до колкото знам 16 винтиловите двигатели ако прескочат ремъка удрят клапаните. Смених въздушен и горивен филтър защото ми казаха че може да е от тях въпреки че няма логика да върви на високи обороти ако са филтрите а от ниските да не тръгва... Просто като загрее и е същинска мъка да тръгвам по светофарите. Трябва да подам плавно газта да вдигне над 2000 оборота и тогава чак с полу съединител тръгвам Моля ако някой е имал подобен проблем , нека пише.Поздрави на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Фиат Брава 1.8 16в .
Collapse
X
-
nedialk00
-
nedialk00
-
Вече не знам какво да правя с тая кола.... Днес дори и като загря си варвеше нормално почти цял ден и преди малко пак започна с номерата Утре заминава на диагностика да ми кажат със сигурност какво е , и какво трябва да се смени че се побърках вече. Дано ми кажат точно за какво става въпрос а не да сменям излишно здрави части. Поздрави на всички колеги и благодаря на отзовалите се
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар