Здравейте КолегиКогато карам на бензин Типото 1.6 мотор е моно вътре в купето гадно мерише като на изгоряло масло или некакви изпарения от бензина и аз незнам гледал съм да не тече отнякаде масло по мотора но няма течове .А когато карам на гас проблема го няма сичко е нормално няма да мерише .Даже свалих маркуча от картера който влиза в кутията на филтара да го видя но не е запушен отдушника на картера също разглобих и там си е Ок сичко .Мисля да сменя свештите да видя ама то ако някоя е избила се познава като почне да работоти на 3 цилиндъра незнам вече каде да гледам и някой ако е имал такъв проблем да пише .Мерси предварително И поздрави на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мирис на изгоряло в купето при работа на бензин
Collapse
X
-
Нищо, че си гледал....огледай пак внимателно На бившето ми Типо 2.0 , подобна миризма на горяло масло се получаваше от капане на масло(от гарнитура-картер) върху изпускателната тръба. Друг вариант е от някъде да се стича масло по изпускателния колектор. Миризма на бензин съм усещал при работещо парно от спукан маркуч влизащ в рейката!едит: Сега видях, че при работа на газ нямаш ядовеnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
Ако ще капе масло някъде, то ще го има и на газ и на бензин! Единствената разлика при двете горива е в подаването на горивото - едното е през изпарител а другото е през дюзата. Обаче, ако при преминаване на бензин има недобро изгаряне на сместа, в следствие на недобре работеща ламбда сонда например, и някъде по изпускателната система имаш дупка, тогава може да се получи този ефект. При мен например го има, защото съединението между катализатора и средното гърне не е уплътнено добре и духа. На газ не го усещам, но на бензин го има, особено при бавно каране или работа на място. Огледай си гърнетата и маркучите за бензина - да не би да сълзи от някъде. Предполагам, че при работа на газ помпата е спряна.Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:Ако ще капе масло някъде, то ще го има и на газ и на бензин! Единствената разлика при двете горива е в подаването на горивото - едното е през изпарител а другото е през дюзата. Обаче, ако при преминаване на бензин има недобро изгаряне на сместа, в следствие на недобре работеща ламбда сонда например, и някъде по изпускателната система имаш дупка, тогава може да се получи този ефект. При мен например го има, защото съединението между катализатора и средното гърне не е уплътнено добре и духа. На газ не го усещам, но на бензин го има, особено при бавно каране или работа на място. Огледай си гърнетата и маркучите за бензина - да не би да сълзи от някъде. Предполагам, че при работа на газ помпата е спряна.Успех!Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
+1 за разхлабени маркучи на бензина. Имах го същия проблем на бравото. Миришеше като в москвича едно време на стоплен ма неизгорял бензин. Като погледнах под капака се уплаших. Едната скоба хващаща маркуча до инжектора се беше отхлабила и се стичаше бензин надолу по мотора. Как не се запалих и аз не знам. А за мощността причини много. Може и инжектора да е позапушен, а ако ти тече бензин от маркучите то няма как да вдигнеш достатъчно налягане. Едва ли е от свещите. Ако е от тях няма да върви и на газ.
Коментар
-
На мен при купето така ми смърдеше на гадно, че си вдигах прозореца като паркирам назад. Оказа се, че ламбда-та е заминала и няма добро изгаряне на бензин... смърдела е ужасен точно, какъвто го описваш - все едно си смесил бензин, масло, гума и каквато още гадост се сетиш и си ги запалил. Пробвай първо някой приятел да ти диагностицира електрониката, защото друго обяснение как мирише на гадно само от едното гориво аз лично нямам.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:На мен при купето така ми смърдеше на гадно, че си вдигах прозореца като паркирам назад. Оказа се, че ламбда-та е заминала и няма добро изгаряне на бензин... смърдела е ужасен точно, какъвто го описваш - все едно си смесил бензин, масло, гума и каквато още гадост се сетиш и си ги запалил. Пробвай първо някой приятел да ти диагностицира електрониката, защото друго обяснение как мирише на гадно само от едното гориво аз лично нямам.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
А на сичкото отгоре днеска се скапа и динамото и малко след него и акумолатора даде фера ебахти деня кой знае сега колко пари ще идат за акумолатор и динамо майстора ми каза че динамото го обновявали гаранциа незнам колко хил километра ама ми отиде май почивката на майстора в джоба дет се вика такъв ми бил късметаМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Бях днес при един майстор да погледне да не е отишло нещо отдолу и ми каза че тръбите и уплатненията били в ред .Възможно било да испуска от меката връзка която е пред ламбдата според вас възможно ли е ? миналата година съм е сменил меката връзка с нова.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Колега за да си сигурен че не те лъже, качи типото на някой бордюр, само предните гуми, запали я и легни отдолу ако изпуска то ще се разбере. като сложиш ръка около меката връзка и има дупка ще духа от там и евентуално ще миришеМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар