Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Падане на обороти, гаснене и загряване на Мареа 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Падане на обороти, гаснене и загряване на Мареа 1.6

Здравейте, имам прблем с моята Мареа 1.6 16v 1997г. седан. Проблема се изразява в това, че пътувах извънградско на дълго разстояние и колата започна да загрява и тази лампа от снимкта започна да премигва, а по-късно да свети постоянно. Колата започна да губи обороти, да придърпва и дори когато намалях за да спра тя гаснеше. Когато натиснех рязко педала на газта и лампата спираше да свети, а също така забелязох, че когато пусна капака температурата рязко се покачаше. Перката се включва и върти. Когато колата запалеше веднага след това гаснеше. Забелязох също, че след като изгася колата и след 5-10 минути я запаля без да съм вдигал капака температурата даже беше леко по-висока. След няколко запалвания и чакане на пътя грешката се оправи, но колата загряваше видимо и затова карах на парно за да спадне температурата. Заведох колата на компютърна диагностика за да видят последните грешки, но от там не успяха да ми кажат какъв е точно проблема - според тях било или бобината или компютъра бъркал сместа. Забелязох, че когато пусна капака температурата рязко се покачаше. Потърсих във форума за подобна тема, но не открих. Ще съм Ви благодарен ако ми дадете няколко мнения какъв може да е проблема.
    Прикачени файлове

имаш проблем с някой от датчиците отговарящи за смесообразуването, проверявай всичко подред ламба сонда,мпх, тпс, мап, провери маркучето от рейката до мап-а и т.н всичко подред

Коментар

nedialk00 написа:
      имаш проблем с някой от датчиците отговарящи за смесообразуването, проверявай всичко подред ламба сонда,мпх, тпс, мап, провери маркучето от рейката до мап-а и т.н всичко подред
      Може и да ти се стори глупаво за което се извинявам, но може ли да ми обясниш повечето съкращения Благодаря!

Коментар

колега отиди до някой читав майстор, едва ли ще се оправиш сам а ако искаш на лични или скайп мога и снимки да ти пращам на всяко едно и къде се намира

Коментар

Re: Падане на обороти, гаснене и загряване на Мареа 1.6

TODI написа:
          Здравейте, имам прблем с моята Мареа 1.6 16v 1997г. седан. Проблема се изразява в това, че пътувах извънградско на дълго разстояние и колата започна да загрява и тази лампа от снимкта започна да премигва, а по-късно да свети постоянно. Колата започна да губи обороти, да придърпва и дори когато намалях за да спра тя гаснеше. Когато натиснех рязко педала на газта и лампата спираше да свети, а също така забелязох, че когато пусна капака температурата рязко се покачаше. Перката се включва и върти. Когато колата запалеше веднага след това гаснеше. Забелязох също, че след като изгася колата и след 5-10 минути я запаля без да съм вдигал капака температурата даже беше леко по-висока. След няколко запалвания и чакане на пътя грешката се оправи, но колата загряваше видимо и затова карах на парно за да спадне температурата. Заведох колата на компютърна диагностика за да видят последните грешки, но от там не успяха да ми кажат какъв е точно проблема - според тях било или бобината или компютъра бъркал сместа. Забелязох, че когато пусна капака температурата рязко се покачаше. Потърсих във форума за подобна тема, но не открих. Ще съм Ви благодарен ако ми дадете няколко мнения какъв може да е проблема.
          Имах подобен проблем. При мене се оказа бобина. Когато ти направи пак проблема вдигаш веднага капака и мериш съпротивлението на двете части на бобината. При мене едната прекъсваше като загрее двигателя. Колкото да е странно диагностиката не я лови като грешка.

Коментар

фиаят мареа

здравейте колега,имам подобен проблем светва ми същата лампичка.ходих на майстор и ми каза че е /не знам как се казва/когато го изкарам за 10 сек.и пак го сложа се оправя за около час,и после пак същото.аз съм на о-в,санторини и ми трябва тази част,тук немогат да я намерят,а и цената е около 300евро.моля помогнете
            Прикачени файлове

Коментар

Re: фиаят мареа

васил1974 написа:
              здравейте колега,имам подобен проблем светва ми същата лампичка.ходих на майстор и ми каза че е /не знам как се казва/когато го изкарам за 10 сек.и пак го сложа се оправя за около час,и после пак същото.аз съм на о-в,санторини и ми трябва тази част,тук немогат да я намерят,а и цената е около 300евро.моля помогнете
              Колега, до колкото се ориентирам по снимките караш с 1.8 мотора. Това дето си го оградил в червено, се нарича дебитомер. Мисля, че в България може да го намериш доста по-евтино. Нямам идея обаче как вървят цените при теб ...
              Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Re: фиаят мареа

васил1974 написа:
                Ами ако още те интересува може да се намери дебитомера за 1.8 16 на прилична цена.А колегата с 1.6 мареята няма такъв дебитомер със сигурност да не се обърка нещо.
                FIAT BRAVO 1.6
                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Working...
                X