Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло ЕЛФ Турбо Дизел 1040 въпрос!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

значи това масло, което си харесал е минералномога да ти препърчам масло за което съм чувал от JORKOMOTUL 6100той май с такова кара Punto-то - а то е подложено на големи натоварвания (може и 8100 да е било - но то е вече много скъпо)въпреки че не е специално за дизелов двигателот много хора съм чувал за това масло - и с дизелови и с бензинови двигателиаз примерно ще си сложа Selenia 20k, защото съм с бензинов двигател15-на лева е по-скъпичко на това е една от най-разумните инвестиции за един автомобил - хубаво масло
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Вземи това ELF TURBO DIESEL 10W40 SJ/CF B3/B4 но внимавай от къде го купуваш
      Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

sev написа:
        значи това масло, което си харесал е минерално...
        Как минерално? не е ли полу-синтетика?!
        Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
        Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

http://www.didi94.com/oils/elf/elf_c...1014.pdfЕто малко инфо за маслото!

Коментар

rustson написа:
            sev написа:
            значи това масло, което си харесал е минерално...
            Как минерално? не е ли полу-синтетика?!
            поне така пише в сайта на ЕМК33но много вероятно са объркалиспоред сайта на ELF - 15W40 е минералноа това което си харесал e полусинтетичноно на опаковката ще си пише

Коментар

Справка от сайта на ЕЛФ!на този линк пише че е semi-synthetic!http://www.lubadmin.com/upload/produ...ng_1/1014.pdfa 15W40http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/5102.pdfнаистина е минерално!

Коментар

А ето и руснаците какво пишат по въпроса!http://www.mssoil.ru/images/catalog/36/4_1086802496.pdf

Коментар

явно грешката е на ЕМКзащото са го написали под 15W40, а то е минералноно не бих сложил на колата си такова масло, въпреки че е 1996 г.

Коментар

Ами то май че е така-15W40-минерално10W40-полусинтетично5W40-синтетичноАко някой е по-запознат - да поправя!
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Егати рекламата на ЕЛФ....
                      Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

rustson написа:
                        ELF TURBO DIESEL 10W40 SJ/CF B3/B4 1L - 10.39 лв. Ето това е било и ще бъде!Чесно да си кажа препоръчвам ви го това масло . колата я взех на 133000 км в книжката пишеше че маслото е сменяно на 130000 за 3000км маслото още изглеждаше като ново! сега е на 138000км и не мисля да го сменям(марката) просто колата се държи превъзходно! Благодаря на всички за помощта, амо ако ми кажете от къде мога да си купя ще съм много благодарен!Евентуално дали има на Лукойл или ОМВ и колко литра ми трябват?
                        Ако маслото ти след 3000км на дизел изглежда като ново, то веднага бягай да го сменяш На дизле щом го сложиш и веднага става черно. Тези масла дето от смяна до смяна не си менят цвета са ментета Едно от свойствата на маслото е и да мие мотора от вътре Моят съвет е МОТУЛ 4100 Turbolight или 6100 серията И двете са 10W40
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=7018
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Хайде и аз да се намеся :1. смятам че ако колата на пипа маслото и се държи нормално нямаш причина да сменяш марката и модела масло (никога не съм бил очарован от елф, но все пак съм карал с минерално на 1 много стара микра с него и това не е мерило ) - тъй че взимай елФа и толкоз2. Вземи го от Промобил - Дружба 1 на маршрута на трамвай 20 близо до бившия технополис(или техномаркет беше)
                            Пунто '95 1.1

Коментар

Свърши колеги !!! Днес го смених с Тотал Дизел 10W40 казаха ми че е по-хубаво а им вярвам! Така сменихме:1.Масло 4,9 литра + маслен филтър2.Ангренаж(60лв) + ролки 2 комплект(130) + за малко и водната помпа Всиччко ми излезе с труда и измиването накрая 324лв много съм доволен колата незнам дали ми се струва ама мисля че работи по тихо! Ако някой се интересува мога да му кажа сервиза къде е!Поздрави!

Коментар

rustson написа:
                                Свърши колеги !!! Днес го смених с Тотал Дизел 10W40 казаха ми че е по-хубаво а им вярвам! Така сменихме:1.Масло 4,9 литра + маслен филтър2.Ангренаж(60лв) + ролки 2 комплект(130) + за малко и водната помпа Всиччко ми излезе с труда и измиването накрая 324лв много съм доволен колата незнам дали ми се струва ама мисля че работи по тихо! Ако някой се интересува мога да му кажа сервиза къде е!Поздрави!
                                Значи, пак ELF си взел.Компанията май-отдавна е ЕЛФ-ТОТАЛ-АКИТЕН.Както CASTROL отдавна е купен от BP.Нищо както и да е. Маслата от сходна ценова категория са с еднакви параметри.Само по форумите си чешем езиците, вятър да става.Ама то май вече и с автомобилите е така.Нещо което ми направи впечатление преди около 20 дни в Палма де Майорка,посещавайки техен хипер-маркет от рода на "Метро" и "Била" бе,че АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАСЛА с формулата 10W/40 независимо дали за дизел или бензин бяха с цена 27.50 ЕВРО. Говоря за REPSOL,TOTAL,ELF,SHELL,BP в петлитрови опаковки.Само "Кастролите "магнетак" 10W/40 GTX и GTD, бяха 27.50 Евро, но за четирилитрова опаковка.Аналогично е положението и по бензиностанциите с тази разлика,че другите марки освен "Репсол" са по-слабо представени.Никъде не видях доста "таченото" тук LIQUI MOLLI и "АРАЛИ-МАРАЛИ".Тук - там се среща и AGIP.Та това е положението.
                                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                                X