Абе пичове, преди малко звъннах на старата собствениЧКА от която си взех бравото да я питам какво е било старото масло като номер!Значи знаех че е ЕЛФ Турбо Дизел и ми трябваше номера за да знам като го сменям да купя пак такова! Та тя ми каза че е 1040 ама няма ли и още нещо като буква ...? Питам че утре мисля да го сменям и да си купя!Също друг въпрос(и): -колко литра да си взема Браво 1,9 JTD комънрейл 2000г. -по колко литра са тубите-на каква цена-и от къде да си вземаВ сервиз ще си го сменям така че освен маслото да си купя ли и маслен филтър или в сервиза ще ми сложат?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло ЕЛФ Турбо Дизел 1040 въпрос!
Collapse
X
-
Na6io написа:ELF TURBO DIESEL 15W40 CF B3 5L - 39.10 лв. Мисля че това ще ти свърши идеална работа.А филтъра си го купи от магазин, защото в сервиза може да нямат.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
ELF TURBO DIESEL 10W40 SJ/CF B3/B4 1L - 10.39 лв. Ето това е било и ще бъде!Чесно да си кажа препоръчвам ви го това масло . колата я взех на 133000 км в книжката пишеше че маслото е сменяно на 130000 за 3000км маслото още изглеждаше като ново! сега е на 138000км и не мисля да го сменям(марката) просто колата се държи превъзходно! Благодаря на всички за помощта, амо ако ми кажете от къде мога да си купя ще съм много благодарен!Евентуално дали има на Лукойл или ОМВ и колко литра ми трябват?Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
провери първо дали не се препоръчва 15W40защото за дизеловите двигатели, преди да се пусне JTD се препоръчва таковаи още нещотози ELF е производствен клас SJ, а има по-нов от него - SLкакто написа Нино, за този модерен и нов двигател е препоръчително по-качествено маслои все пак ако си решил за ELF, потърси сигурно място откъдето да го купишобсъждано е във форума защо
Коментар
-
Nino написа:Na6io написа:ELF TURBO DIESEL 15W40 CF B3 5L - 39.10 лв. Мисля че това ще ти свърши идеална работа.А филтъра си го купи от магазин, защото в сервиза може да нямат.Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
-
[/quote]Добре де не съм магаре кажи си съображенията поради които не би сложил такова![/quote]Май не познаваш доста хора които карат "съвремени"дизели(след 2000г.)Случвало се е на мой приятели като свалят кола от автовоза и сменят маслото с ELF колата да промени шума на двигателя и като се смени с MOBIL 1 дори да се оправи.Аз лично не бих рискувал да сложа ELF,на твойта колица и сложи пълна синтетика.Мойто Типо го карам с 15W40 ама то с двигател на 12г.Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
-
Na6io написа:Добре де не съм магаре кажи си съображенията поради които не би сложил такова!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар