Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с моментен разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nedialk00 ама какви кабели? Аз съм с 4 бобини вместо кабели? Те или или работят или не няма средно положение като при кабелите? Или може би имаш в предвид кабелите до бобините, но не вярвам би изгоряла бобина ако там има проблем?

Коментар

Освен това съм гледал на тъмно и нищо не видях, чул съм че би било добре да се пръсне с водичка ама ме е страх да пръскам тия бобини и всичко с вода

Коментар

Лично се сещам и за друг начин освен с вода- с пипане но и него ме е страх да пробвам

Коментар

Здравейте, колегидругата седмица може и да успея да се добера до такава камера:http://www.flir.com/thermography/ame...72Хрумна ми, дали ако снимам двигател, свещи бобини и кабели може да се открие даден проблем? Камерата прави спектрален анализ на температура, та ако някой кабел например е много по-горещ от другите, вероятно там някъде има проблем?

Коментар

Мисля, че няма да стане. Кабелите се топлят от двг. Самите те не греят. За да греят трябва мощност.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ами при студен старт докато още не ги е стоплил двигателя? Вероятно ако единия е по-горещ от другия по него протича по-голям ток? А свещите? Ако някоя не прави добра искра и ги хвана с този уред? Знам ли... може би не е зле да опитам какво ще се види? Все пак с тази камера се виждат много повече неща от с просто око? Ако имате и на идея какво точно мога да снимам очаквам съветиEто и повече за нeя:http://www.youtube.com/watch?v=JwnwMRT7wLA

Коментар

И аз не знам дали ще успее да се хване някакъв проблем с тази камера, но е факт че се използва в индустриални предприятия за локализиране на много електрически проблеми. Не съм чул някой да я използва за диагностика на автомобил, но това може и да е заради цената и- камерата с която може и да ми се отдаде възможност да снимам е закупена на стройност 40 000 евро преди години... В крайна сметка може и наистина да не открия нищо, но диагностиката ще ми излезне безплатна поне ако не локализирам нещо странно

Коментар

Не мога да повярвам, че това нещо струва 40 000евро.

Коментар

Не мога да потвърдя цената само така съм чул, може и да е преувеличено, но 100% не е струвала 5000 примерноТова преди години сега не знам какво е положението...

Коментар

Aко успея да снимам с нея може да кача снимки да анализираме спектралния анализ Ако не друго поне ще се позабавлявам А и все пак имам някаква надежда, че може да се открие някакъв електрически проблем

Коментар

Абе скъпи са си, ама чак толкова. За такава цена трябва да е с гласови команди и незнам си още какво. Иначе пробвай, може и да се види нещо, което иначе убягва. Всъщност повече работа би ти свършил инфрачервен термометър, защото можеш да мериш само конкретна точка. Има такива на пазара и то с добра точност, но и те са си пари от порядъка на 200-300лв.

Коментар

Всъщност, тази камера може също да измерва във всяка точка от кадъра. Проблем е, че не знам точно какви трябва да са температурите, но например ако 3 от кабелите на бобините са с почти еднаква температура, а 4-тия с голяма разлика вероятно там ще има проблем?

Коментар

Ето и една примерна
                            Прикачени файлове

Коментар

Това е снимка правена с тази камера като с една програмка си избираш дадена точка и то ти преизчислява температурата(предполагам по цвят) Въвеждат се и някои настройки като разстояние, емисивити фактор(фактор отчитащ способността на обекта да отразява светлина). Пищовите ги знам, но тук всичко е много по-нагледно

Коментар

Здравейте отново колеги,изпращам ви снимките от спектралния анализ на Стилото.Всичко изглежда нормално покрай цилиндри, кабели, но и колата на пук работеше нормално. За съжаление бях сам и не успях да я снимам в момента на запалване. Колата е снимана като работи на бензин(иначе има и метанов инжекцион). Има едно нещо обаче, което ми направи впечатление- при бушоните на акумулатора има 2 реленца с доста по-висока температура от останалите-то се вижда от снимките как са грейнали. Някой има ли идея за какво са те? Колата я покарах на бензин известно време, случи ми се да се разколебаят оборотите, но 1 път ми се случи на празен ход като леко загря, пусна перката, върна температурата и като изгаси перката колата угасна.Явно има някакъв проблем и най-вероятно токов.Може би все пак не е зле като за начало да сменя свещитеМоже и компа да се е сбъркал от метана... също наскоро ми сменяха ангренажен ремък и имаха проблеми със зацепването, бараха и дросел клапата...
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X