Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с моментен разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с моментен разход

Здравейте, колегиКолата е Фиат Стило 1.6 16V 2002г. и преди когато изключех от скорост и се движа по нанадолнище моментния разход ми падаше до 2л/100км(по бордовия компютър), но напоследък забелязах следния проблем:При изключване от скорост моментния разход пада мнооогоо по-бавно от преди, и трудно пада по 3л/100км, но освен това по странното е, че когато се движа по този начин по инерция и тръгна да спирам(например за светофар) моментния разход леко се покачва. Понякога при такова каране дори не пада под 7л/100км и при натискане на спирачката става например 8 дори. Много странно? Имате ли идея как точно го отчита бордовия комп- дали той отчита грешно или показанието му е вярно, защото има друг проблем? Напоследък и оборотите ми са леко нестабилни на празен ход, а от доста време като превключвам ако е без междинна газ колата не превключва плавно-леко придърпва. Не знам тези неща имат ли връзка(може би да), но освен всичко карам и на метан(но описаните проблеми по-горе отговарят за каране на бензин разбира се на метан въобще не поглеждам бордовия) и не знам дали е възможно да е нужен някакъв ресет до фабричните настройки, дапатации на дросел клапата и т.н.Ако на някои му е ясен принципа на отчитане на моментния разход и какво може да не е в ред в случай, че е верен моля нека да сподели

Забравих да спомена, че забелязах за този проблем(както и за проблема с леко нестабилните обороти на празен ход) след смяна на ангренажен и пистов ремък, но не казвам, че е от това а само че забелязах за него след това Тъй като преди това карах само на метан, а на метан оборотите винаги играеха хип-хоп и винаги си придърпваше- така и не успяха да я настроят добреТа проблема може да си го е имало и преди смяната на ремъците, а аз просто покарах на бензин след тях и го забелязах чак тогава

Коментар

Другото, което ми прави впечатление е, че когато колата работи на празен ход на едно място и се изфорсира и задържи примерно на 4 000 об./мин. дросел клапата отваря съвсем леко-което не знам нормално ли е(чистена е). Освен това е доста трудничко да задържа точно 4 000 об.-леко играят около 4 000.Не знам всички тези неща имат ли връзка? Силно се надявам всичко да е свързано за да се намери проблема и дано не се налага смяна на дросел клапа или на потенциометър на газта

Коментар

Аз пък не я изключвам от скорост колата по надолнище . Учените глави във форума казваха че тогава дори не гори бензин или нафта . :D
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

така е, а и изключвайки от скорост по нанадолнище излишно си товариш спирачките

Коментар

Колега, компютърът не отчита моментен разход. Той го изчислява. Чрез проста формула според времето на впръскване, налягането на горивото, разни температури и други фактори, компютърът изчислява, че при текущите условия разходът ти е Х литра на 100 км. Значи проблемът е, че по някаква причина факторите от които зависи разходът, не отговарят на условието той да е нула. Трябва да се види с диагностичен софтуер какво точно се случва и какво би трябвало да се случва, за да се види откъде идва разликата и какво кара компютъра да впръсква гориво.

Коментар

Тази кола би трябвало да има "CUT-OFF". Когато се движи по инерция и Е НА СКОРОСТ (а не на свободна) и не пипаш педалите разхода е 0/100. Май е само от определена скорост нагоре, но не съм сигурен. На свободна е по-голям, че впръсква малко гориво, колкото за тихи обороти. На кратко, изключването от скорост по нанадолнище е освен ОПАСНО, и не максимално икономично Гледал съм на 1,9жтд и на 2.0 бензин, при горните условия, закачен екускан - дава 0мг/впръскване.П.С. Ако го докара някой до 0/100 на свободна - честито!!! Перпетуум мобиле
              Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
              Lancia Lybra SW 1,9JTD

Коментар

Айде и аз да кажа. Борд компа никога на Пандата не е показвал под 2/100 моментен разход. В режим на принудителен празен ход е толкова. Ако се движи по инерция показанията са най-различни, защото инжекторите работят, а скоростта се променя. Понеже разхода е с обратнопропорционална зависимост на изминатото разстояние е напълно нормално, по инерция и намаляваща скорост да покаже повече. Движението на свободна не е препоръчително, не че нещо ще се счупи, но освен че е опасно е и неизгодно, защото ЕКУ не спира горивото. Това показание от 2/100 не знам дали е вярно. Според мен то е всъщност 0. Но защо се дисплейва 2 не знам. Средният разход по борд е изключително точен, поне при мен.Ако автомобила е на свободна и се движи и имаш повечко включени консуматори, пак ще показва по-висок моментен разход. По скоро колега, обърни внимание, какво става с разхода по време на принудителен празен ход. При пандата този режим работи до 1300об/мин, без значение на коя предавка си. Просто като стигне 1300 об. се усеща как леко тръгва автомобила, вместо да забавя. Това е момента на пускане на горивото от ЕКУ, защото иначе може да загасне и т.н.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Здравейте, колегинещо не ме разбрахте много добре- и аз карам на скорост по големи нанадолнища без газ, но понякога като видя, че светофара е на 200 метра и светва червено изключвам от скорост и леко само натискам спирачката(говоря за движение по почти равно).Както и да е въпросът не беше как е по-правилно да се кара ами по-скоро нормални ли са показанията на борда, и Danchojn отговори, сякаш са нормални. Иначе градско колкото и икономично да се старая да я карам под 10 не пада, но сигурно и това е нормално за тоя двигател. Възможно е и да има някакъв проблем тъй като зимата ми харчеше като че ли пак толкова, а и оборотите напоследак не ме кефят, но за сега не знам къде да я закарам във Враца, че съм се наплашил от тукашните "майстори". Като за начало ще сменя свещите и ще си взема кабел за диагностика за да я върна във фабрични настройки и да покарам на бензин. Не знам с fiatecuscan възможна ли е въпросната адаптация на дросел клапата, както и дали може да проверя ъгъла на запалване дали е правилен?Danchojn доколкото разбрах, под принудителен режим имаш предвид някъде наравно(или лек байр) да я пусна на скорост без да натискам педала при обороти под 1300 и тогава да гледам разхода? Ако все пак някой знае наистина къдърен майстор(който да разбира от токове) в областта нека сподели? Може би няма да е зле да отида и на диагностика на запалването(колата пали малко по-трудно на студен двигател от топъл)?

Коментар

joro87 написа:
                    Danchojn доколкото разбрах, под принудителен режим имаш предвид някъде наравно(или лек байр) да я пусна на скорост без да натискам педала при обороти под 1300 и тогава да гледам разхода?
                    Просто я засилваш и после я оставяш на скорост без газ да си намалява скоростта а ти гледаш какво показва борд компа на моментен разход. При теб границата може да не е 1300об. Но определено там някъде ще усетиш леко дръпване ако всичко е наред.
                    joro87 написа:
                    Може би няма да е зле да отида и на диагностика на запалването(колата пали малко по-трудно на студен двигател от топъл)?
                    Провери свещите. На какъв пробег са?

Коментар

Свещите са Денсо на 10-12 хил.

Коментар

Освен да им цъкнеш една снимка да ги видим, дали има обогатена смес например!От къде си ги купил?

Коментар

Аутохит мисля, че се казваше магазина от който взех свещите(не съм на 100% сигурен). Проблема е, че нямам ключ с толкова дълго рамо понеже на мен свещите ми са под бобините набутани доста надълбоко. Опитах с моя не ни ги стигнах. Ще потърся такав ключ, но 100% сместа е по богата защото карам предимно на метан и там колата си попридръпва яко(а придърпване до колкото знам означава богата смес?)Доколкото знам, ако са снежно бели значи е богата смес? Така ли е? И ако са снежно бели това пречи ли на работата им?

Коментар

аако са снежно бели сместа е е бедна и ти прегрява горивната камера, ако е така вземай мерки че ще се скапе мотора ако караш продължително време така, а и не гледай керамиката а електродите

Коментар

провери си и кабелите сега като стане тъмно да не искрят и направи снимки на свещите като намериш рамо

Коментар

Working...
                              X