Здравейте, колегиКолата е Фиат Стило 1.6 16V 2002г. и преди когато изключех от скорост и се движа по нанадолнище моментния разход ми падаше до 2л/100км(по бордовия компютър), но напоследък забелязах следния проблем:При изключване от скорост моментния разход пада мнооогоо по-бавно от преди, и трудно пада по 3л/100км, но освен това по странното е, че когато се движа по този начин по инерция и тръгна да спирам(например за светофар) моментния разход леко се покачва. Понякога при такова каране дори не пада под 7л/100км и при натискане на спирачката става например 8 дори. Много странно? Имате ли идея как точно го отчита бордовия комп- дали той отчита грешно или показанието му е вярно, защото има друг проблем? Напоследък и оборотите ми са леко нестабилни на празен ход, а от доста време като превключвам ако е без междинна газ колата не превключва плавно-леко придърпва. Не знам тези неща имат ли връзка(може би да), но освен всичко карам и на метан(но описаните проблеми по-горе отговарят за каране на бензин разбира се на метан въобще не поглеждам бордовия) и не знам дали е възможно да е нужен някакъв ресет до фабричните настройки, дапатации на дросел клапата и т.н.Ако на някои му е ясен принципа на отчитане на моментния разход и какво може да не е в ред в случай, че е верен моля нека да сподели

Коментар