Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смених си съединитела,мисля че нещо не е наред.така ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смених си съединитела,мисля че нещо не е наред.така ли е?

абе колеги... днес се здобих със нов съединител. И сега не мога да разбера нормално ли е или има проблем в колата(защото все пак до сега съм я карал със доста изтъркан съединител). Колата е писана на профилът ми. Оборотите сега са 900 на място, но качили прекалено бързо зацепва. Един път я изтървах, тоест пазтресе и огасна. Бащатата като я карал(понеже тоъ я закара до сервиза и я взе) вика че скоростите всякаш ги изкормваш. Съединитела като е натиснат до доло и пусна леко почвам да тръгвам. От всичко което казах, ако сте ме разбрали, има ли проблем в колата или просто не съм свикнал на новия съединител

май не си му свикнал :D
    Haters Gonna Hate

Коментар

Най - вероятно колега не е регулиран добре...Отвори капака и навий жилото на съединителят малко, 2-3 оборота...Трябва да зацепва по средата като отпускаш педала!
      Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Ако е със жило обаче. Иначе точно това е. Не е регулиран. Ако е със жило, навиваш няколко оборота, караш да видиш как е и така докато стане добре. В момента не ти отделя добре. Всъщност със жилото регулираш само положението на педала. По принцип педала на съединителя, трябва да е наравно с педала на спирачката. Може да вземеш това като отправна точка.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ако съединителя е с жило, просто трябва да се регулира. Аз също сменях и се получи подобен ефект - отделяше твърде ниско. След малко "натягане" на съединителя, всичко заспа.
          Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Без да съм капацитет по темата споделям от собствен опит. Това че зацепва ниско долу е от регулирането на жилото /при положение, че въобще има такова, а не е с помпа/. Другия по-голям проблем е ако зацепва изведнъж т.е. нямаш полусъединител. Тогава причината е в теб - спестил си малко пари за некачествена стока. Това се случи и с мен - заради едни 60-70лв. разлика, колата ми /бившата/ при потегляне скачаше като ужилена.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

мерси. това бяха нещата за които си мислих и аз. работата заспива, ся трябва да му свикна на новия съединител

Коментар

Working...
              X