Колеги, вярно ли е че водната помпа трябва да се сменя на 100 000 км, тоест да се третира като консуматив
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водната помпа консуматив ли е?
Collapse
X
-
...
Колега водна помпа, накладки, ремъци и ролки, филтри- всичко това е консуматив.По принцип водната помпа се сменя с ангренажа, защото ако евентуално прочурка гимнастиката е горе долу същата и затова когато сменяш ремъците е желателно да смениш и помпата.ПоздравиFiat Brava 1.6 16V 90HP
Fiat Brava 1.2 16V 80HP
Fiat Bravo 1.2 16V 80HP
Коментар
-
Re: ...
dqnkov написа:Колега водна помпа, накладки, ремъци и ролки, филтри- всичко това е консуматив.По принцип водната помпа се сменя с ангренажа, защото ако евентуално прочурка гимнастиката е горе долу същата и затова когато сменяш ремъците е желателно да смениш и помпата.ПоздравиFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Не ми го е казал майстор. Просто един колега си купи кола и ми разправя, че ще сменял водна помпа. Аз учудено го попитах защо ще я сменя след като няма проблеми с нея за сега и той ми каза че тя била консуматив като агренажния ремък. А мога ли да питам за фиат брава 1.9D дали е зацепена водната помпа за агренажа?
Коментар
-
При моя Бравок е зацепена и като си купих колата ми казаха,че е желателно да се смени помпата, защото както каза колегата по горе после си отваряш двойна работа ако не дай си боже вземе да прокапе. Поздрави.93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
-
Здравей Колега, Аз съм на мнение, че всичко що е оригинално е в пъти по-качествено от алтернативните резервни части. Така че освен ако не е развалено, не виждам защо да се сменя, пък специално водната помпа и аз си мислех да я сменям, даже още си я возя тая дето я купих като сменях ангренажа вече 30 хил км, но добре че не я смених, защото има и варианта пак да се отвори двойна работа, ако не е качествена, даже съм чувал че веднъж смениш ли я - почваш да я сменяш като накладкитеBrava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
lithrone
roro написа:Здравей Колега, Аз съм на мнение, че всичко що е оригинално е в пъти по-качествено от алтернативните резервни части. Така че освен ако не е развалено, не виждам защо да се сменя, пък специално водната помпа и аз си мислех да я сменям, даже още си я возя тая дето я купих като сменях ангренажа вече 30 хил км, но добре че не я смених, защото има и варианта пак да се отвори двойна работа, ако не е качествена, даже съм чувал че веднъж смениш ли я - почваш да я сменяш като накладките
Коментар
-
nedialk00
-
Някой от колегите, които твърдят че помпата е консуматив, може ли да покаже официален документ, в който пише че тя се сменя или се проверява на определен пробег? В Сервизното ръководство за Браво, например, на страница 33, може да прочетете 27 различни точки за поддръжка и подмяна на различните консумативи. Това включва гуми, спирачки, филтри, течности, свещи, емисии... никъде и по никакъв повод не се споменава водна помпа. По-скоро е обратното - ако се наложи да смениш водна помпа - по-добре да смениш и ремъка с ролките, ако не им остава много до смяната.
Коментар
-
ogi28b написа:Някой от колегите, които твърдят че помпата е консуматив, може ли да покаже официален документ, в който пише че тя се сменя или се проверява на определен пробег? В Сервизното ръководство за Браво, например, на страница 33, може да прочетете 27 различни точки за поддръжка и подмяна на различните консумативи. Това включва гуми, спирачки, филтри, течности, свещи, емисии... никъде и по никакъв повод не се споменава водна помпа. По-скоро е обратното - ако се наложи да смениш водна помпа - по-добре да смениш и ремъка с ролките, ако не им остава много до смяната.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар