Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водната помпа консуматив ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Водната помпа консуматив ли е?

Колеги, вярно ли е че водната помпа трябва да се сменя на 100 000 км, тоест да се третира като консуматив

Не.

Коментар

Re: Водна помпа

mitakkk написа:
      Колеги, вярно ли е че водната помпа трябва да се сменя на 100 000 км, тоест да се третира като консуматив
      Ако не тече, не виждам смисъл, да я сменяш. Това някой "майстор" ли ти го каза?
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

при мен си е консуматив дагое - фъргаш я с ангренажа... за 2.4 ЖТД-то де...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

...

Колега водна помпа, накладки, ремъци и ролки, филтри- всичко това е консуматив.По принцип водната помпа се сменя с ангренажа, защото ако евентуално прочурка гимнастиката е горе долу същата и затова когато сменяш ремъците е желателно да смениш и помпата.Поздрави
          Fiat Brava 1.6 16V 90HP
          Fiat Brava 1.2 16V 80HP
          Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

Коментар

Re: ...

dqnkov написа:
            Колега водна помпа, накладки, ремъци и ролки, филтри- всичко това е консуматив.По принцип водната помпа се сменя с ангренажа, защото ако евентуално прочурка гимнастиката е горе долу същата и затова когато сменяш ремъците е желателно да смениш и помпата.Поздрави
            Това е само при положение, че е зацепена на ангренажа обаче.
            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Не ми го е казал майстор. Просто един колега си купи кола и ми разправя, че ще сменял водна помпа. Аз учудено го попитах защо ще я сменя след като няма проблеми с нея за сега и той ми каза че тя била консуматив като агренажния ремък. А мога ли да питам за фиат брава 1.9D дали е зацепена водната помпа за агренажа?

Коментар

При моя Бравок е зацепена и като си купих колата ми казаха,че е желателно да се смени помпата, защото както каза колегата по горе после си отваряш двойна работа ако не дай си боже вземе да прокапе. Поздрави.
                93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
                00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
                * * * * * * * * * * * * * *
                Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

Здравей Колега, Аз съм на мнение, че всичко що е оригинално е в пъти по-качествено от алтернативните резервни части. Така че освен ако не е развалено, не виждам защо да се сменя, пък специално водната помпа и аз си мислех да я сменям, даже още си я возя тая дето я купих като сменях ангренажа вече 30 хил км, но добре че не я смених, защото има и варианта пак да се отвори двойна работа, ако не е качествена, даже съм чувал че веднъж смениш ли я - почваш да я сменяш като накладките
                  Brava 1.6 EL, '98
                  182A4

Коментар

roro написа:
                    Здравей Колега, Аз съм на мнение, че всичко що е оригинално е в пъти по-качествено от алтернативните резервни части. Така че освен ако не е развалено, не виждам защо да се сменя, пък специално водната помпа и аз си мислех да я сменям, даже още си я возя тая дето я купих като сменях ангренажа вече 30 хил км, но добре че не я смених, защото има и варианта пак да се отвори двойна работа, ако не е качествена, даже съм чувал че веднъж смениш ли я - почваш да я сменяш като накладките
                    Водната помпа е консуматив и СЕ сменя, като накладките, но на различен пробег.Въпреки това, имам един познат, който не купува свещи.Има ли катод и анод, свещ не се сменя та така и с помпата - щом не тече и не вие... :D

Коментар

то в една кола кое ли не е консуматив освен ламарините стъклата и пластмасите...

Коментар

И според мен е консуматив, не я смених с ангренажа и протече след месец
                        тежък е животът лек...

Коментар

Някой от колегите, които твърдят че помпата е консуматив, може ли да покаже официален документ, в който пише че тя се сменя или се проверява на определен пробег? В Сервизното ръководство за Браво, например, на страница 33, може да прочетете 27 различни точки за поддръжка и подмяна на различните консумативи. Това включва гуми, спирачки, филтри, течности, свещи, емисии... никъде и по никакъв повод не се споменава водна помпа. По-скоро е обратното - ако се наложи да смениш водна помпа - по-добре да смениш и ремъка с ролките, ако не им остава много до смяната.

Коментар

Пример за водна помпа консуматив е шевролет лачети 1.4 , водната помпа е на ангрената и тя го обтяга Ако не я смениш с ремъка трябва да си много набожен
                            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

ogi28b написа:
                              Някой от колегите, които твърдят че помпата е консуматив, може ли да покаже официален документ, в който пише че тя се сменя или се проверява на определен пробег? В Сервизното ръководство за Браво, например, на страница 33, може да прочетете 27 различни точки за поддръжка и подмяна на различните консумативи. Това включва гуми, спирачки, филтри, течности, свещи, емисии... никъде и по никакъв повод не се споменава водна помпа. По-скоро е обратното - ако се наложи да смениш водна помпа - по-добре да смениш и ремъка с ролките, ако не им остава много до смяната.
                              100% те подкрепям.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X