Сега ще ви разкажа какъв ми е случаят Значи когато колата е студена, като запаля(без да подавам газ) поработва някоко секунди и постепенно оборотите падат и колата почва да се тресе цялата и изгасва.Като си подавам газ и непозволявам оборотите да падат, тръгвам и на първа и втора(докато позагрее малко) колата ми придърпва, все едно няма бензин-дави се.Натискам гаста а тя се дави и придърпва, а мощността почти никаква я няма.Минали на 3та се оправя!? Значи сменях маслото и 3те филтъра(маслен, въздушен, бензинов) скоро, като бензиновия не е бил сменян не се знае откога. След това ходих да ми сменят една гарнитурка, горе дето се налива маслото, че течеше, както и задният тампон на двигателя + маншон и лагер на лява полооска и понеже ми играеха оборотите помолих майсторите да ми разглобят и почистат моторчето за празният ход. Понеже трябваше да се види дали от някъде другаде не течеше маслото, двигателят беше щателно измит(от майсторите си). М/у смяната на филтрите и влизанете в сервиза, сам изминал около 150-200км. и колата си вървеше без забележки. Ходих в сервиза(където ми оправиха гарнитурата) и от там директно ми казаха, че моторчето за оборотите си е отишло-казаха, че няма какво друго да е. Та преди да похарча бая пари за това моторче искам да съм сигурен, че няма от къде другаде да дава този проблем! Кажете си вашето мнение.......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо странно ми придърпва типото
Collapse
X
-
Какво, мислиш, че може да ми е скапан бензина или помпата да не работи като хората!? Забравих да спомена, че след като позагрее колата, нямам никакъв проблем, нито на първа, нито на втора, нито на празен оборот. Също така след рестариране на компа, се оправят временно нещатаTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
-
Nikcho написа:Включено е, в смисъл клемата му е сложена А добре, ако това моторче е скапано, то няма ли да си е скапоно, през цялото време, а не само като ми е студена колата!?!?!Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
А днес разбрах, че ми придърпва по този начин и на загрял двигател. Бях карал малко, двигателя загря до нормална температура. После спрях за 10-15мин. и като тръгнах на първа и втора пак ми придърпа Значи мислите, че всичко идва от моторчето за празен ход, така ли!? A как мога да разбера дали това моторчр си работи правилно. В смисъл в него има един червяк, зъбно колело и намодки. Освен да е изгоряла някоя намодка или да се е изхъбило зъбното колело, др. няма какво да му се скапе!?!?!Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Проблемът се оказа, че след първоначалният ремонт-смяната на гумените уплътнения на отвора за сипване на маслото, майсторът ми е свалил дистибуторната капачка и при монтирането й, я е изкривил, т.е. завил неправилно!!! И това нещо ми причинявало придърпването!!!Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар