Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам да си купя Fiat Punto, ама кое?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искам да си купя Fiat Punto, ама кое?

Здравеѝте,От скоро съм на пазара за купуване на нова кола и съм се спрял на Punto дизел понеже ми трябва кола със следните качества:
    • - Евтин разход на гориво (не се зоря по пътищата като много други и си карам спокоѝно)- Частите да са евтини понеже скоро си взимам книжката и ще карам в София - Да бъде ориентирана главно към градско каране понеже ще ходя наработа с нея и рядко извън градът- Сравнително нова за да не трябва да сменям много неща (не разбирам особено от коли )- Да не дам повече от 4 000 лв за нея
    Бихте ли ми дали някакви съвети за това:
    • - от къде е наѝ-добрият начин да си я взема (саѝт, др.?)- колко пари да си приготвя- коѝ модел ще бъде наѝ-добър за моята ситуация- дали изобщо Punto е добър избор и какво ще пасне по-добре в стази ситуация
    Разбира се други съвети са добре дошли Благодаря

незнам кой модел колега но търси със 1.9 турбо дизела със комън рейл системата или ако има 1.9 мултиджет още по добре по от това което съм чел по форуми имат доста ниски разходи от порядъка на 4-4.5 извън града ако се кара нормално и 6-7 в града
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Не те съветвам за дизел. Особено както казваш, че не разбираш много от коли, много лесно ще ти набутат дизел на 400 хиляди км. Виждал съм подобни случаи, дори по-фрапантни. Не казвам, че не е възможно да се случи това и с бензинова кола, но бензиновите коли по правило по-малко ги взимат за работа и т.н. Аз например от 2 години близо карам Пунто 2, 1,2 бензин 2001г. Вярно е двигателят е малък и колата определено не е мощна, но за града и за вършене на работа е идеална. Също така лесно се слага газов инжекцион, с който колата се разбира и работи без проблеми. Лесно се намират части за колата, евтини са както колите, така и частите им, колата се кара лесно, абе с две думи, добър избор е.

Коментар

mitkosoft написа:
        незнам кой модел колега но търси със 1.9 турбо дизела със комън рейл системата или ако има 1.9 мултиджет още по добре по от това което съм чел по форуми имат доста ниски разходи от порядъка на 4-4.5 извън града ако се кара нормално и 6-7 в града
        А мултиджет да не е JTD-то дето го слагат по обявите? За турбо дизела е TD ама тази комън реѝл система как да я разпозная по обявите? 6-7 в града звучи супер .
        Painfall написа:
        Не те съветвам за дизел. Особено както казваш, че не разбираш много от коли, много лесно ще ти набутат дизел на 400 хиляди км. Виждал съм подобни случаи, дори по-фрапантни. Не казвам, че не е възможно да се случи това и с бензинова кола, но бензиновите коли по правило по-малко ги взимат за работа и т.н. Аз например от 2 години близо карам Пунто 2, 1,2 бензин 2001г. Вярно е двигателят е малък и колата определено не е мощна, но за града и за вършене на работа е идеална. Също така лесно се слага газов инжекцион, с който колата се разбира и работи без проблеми. Лесно се намират части за колата, евтини са както колите, така и частите им, колата се кара лесно, абе с две думи, добър избор е.
        Ако съм с приятел, коѝто разбира от дизел мотори да кажем, ще успее ли да се разпознае състоянието му? Какви са ти забележките относно поддръжката на колата? Кое сменяш наѝ-често?

Коментар

Вариант за дизелово МК1 (преди 2000г) крие много рискове и с голяма вероятност от половин милионен пробег. Който и да водиш със себе си на оглед, няма как да влезе в двигателя, за да види истинското му състояние. Пунто МК2, 1.9 JTD(след 2000г.) е най-разумния избор, но не се заблуждавай, че малката кола е с евтина поддръжка. По възможност тествайте ходовата част, защото носачите и амортисьорите са достатъчно скъпи. И последно - трябва и доза личен късмет. Успех!
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Извинявам се, че връщам стара тема, но бих искал нещо да добавя към въпросите си по тази тема.След доста гледане на коли (повече от които Punto), още една кола ми грабна окото: Alfa Romeo 147 1.9 JTD. Знам, това си е Фиат форум и феновете на Фиат преобладават, но бих искал вашето мнение за това как се сравняват разходите по сервизи на 2-те коли. Разходът в София на колите също ме интересува. Като цяло как бихте сравнили двете коли за първа кола като имате впредвид изискванията на нов шофиор. Сумата, която мога да дам за кола съответно се увеличи на 5200. :D

Коментар

За 5000лв няма да намериш читава 147ца, насочи се към друго.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Painfall написа:
                ... Аз например от 2 години близо карам Пунто 2, 1,2 бензин 2001г. Вярно е двигателят е малък и колата определено не е мощна, но за града и за вършене на работа е идеална. Също така лесно се слага газов инжекцион, с който колата се разбира и работи без проблеми. Лесно се намират части за колата, евтини са както колите, така и частите им, колата се кара лесно, абе с две думи, добър избор е.
                Мой колега си взе такава, и само на бензин да я караш, пак гори малко и върви добре. Момчето всяка седмица пътува до селото си на 60 км. и всеки ден идва с нея на работа. Гори му около 5 - 5,5/100 бензин.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Още един глас за Пунто 2, 1,2 бензин 2001г, икономично пъргаво и "дурако" устойчиво, върви здраво и с обикновенна газова!Бивш колега се опита да съсипе едно такова, ми не успя...Зная че колегата пита за дизел, но и това пунто не е за пренебрегване за градски автомобил
                  ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Поддръжката на Алфа е до няколко пъти по-висока от тази на Пунто, можеш да сравниш цените в онлайн магазините за части. Но пък Алфата е съвсем друг клас кола, нормално да е по-скъпа. Пунто е приятен автомобил за града, дори днес като паркирах Мареата подминах 2 места на които Пунтото щеше да се събере :D Хубаво е, че гледаш доста коли, не трябва да се хвърляш на първата, която се опитат да ти продадат. Най-важното е да е колкото може по-нова и запазена. Ако е дизел задължително JTD/JTDm. За газова уредба по-скоро не, защото това е една модификация, най-вече с цел икономия, която не е ясно как ще бъде направена и какви последствия ще има.
                    Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

perrier написа:
                      Извинявам се, че връщам стара тема, но бих искал нещо да добавя към въпросите си по тази тема.
                      Виж, аз бих взел това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78401покарай го, да се поочупиш и след 10-15000 км или поне 2 години си вземи нещо за повече пари.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                        perrier написа:
                        Извинявам се, че връщам стара тема, но бих искал нещо да добавя към въпросите си по тази тема.
                        Виж, аз бих взел това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78401покарай го, да се поочупиш и след 10-15000 км или поне 2 години си вземи нещо за повече пари.
                        за 1400 лв. с коментар при чисто нов съединител Валео,чисто нов акумулатор с 5 години гаранция,чисто нов термостат,накладки сменени преди има няма 500км ,масло и тампони на скорости смених понеже беше тръгнал единия, сменено маслото на двигателя преди 2000 км. има нещо гнило в Дания....
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                          за 1400 лв. с коментар при чисто нов съединител Валео,чисто нов акумулатор с 5 години гаранция,чисто нов термостат,накладки сменени преди има няма 500км ,масло и тампони на скорости смених понеже беше тръгнал единия, сменено маслото на двигателя преди 2000 км. има нещо гнило в Дания....
                          Едва ли, колега, аз ако търсех кола, досега да съм я отнесал тая, сигурен съм, че нещата са такива, каквито ги е описал колегата с най-много стотина км разлика в описанията. Като се замисля, при моята нещата са почти същите, колко да и искам и кой ще ми ги даде?
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Благодаря за съветите от всички. :D
                            monstera написа:
                            Поддръжката на Алфа е до няколко пъти по-висока от тази на Пунто, можеш да сравниш цените в онлайн магазините за части. Но пък Алфата е съвсем друг клас кола, нормално да е по-скъпа. Пунто е приятен автомобил за града, дори днес като паркирах Мареата подминах 2 места на които Пунтото щеше да се събере :D Хубаво е, че гледаш доста коли, не трябва да се хвърляш на първата, която се опитат да ти продадат. Най-важното е да е колкото може по-нова и запазена. Ако е дизел задължително JTD/JTDm. За газова уредба по-скоро не, защото това е една модификация, най-вече с цел икономия, която не е ясно как ще бъде направена и какви последствия ще има.
                            Щом двигателите са доста подобни (1.9 JTD са двата), пък и двете са италиански и с една и съща дата на производство, според вас дали по-често бих ходил по серцизите с Алфата или Фиат? За цените на частите, ако се изръсвам с повече пари за Алфата, но да се чупи по-рядко ще съм на същото ниво като с Фиат по-често чупещ се Фиат. Не мислите ли? Ако давам по по-малко от 150 лв за сервизи на месец ще се радвам.

Коментар

Да, да ! И с Фиата и с Алфата ще киснеш по сервизите, само че Алфа е болест и една-две идеи по-скъпа тази болест
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X