Има ли лесен начин да си вдигна окачването една идейка. Проблема е, че карам с 205/70/15 и при по големи неравности, особено при натоварен автомобил гумите опират в калниците. По-осезаемо е отзад. Та ако може само задните да вдигна. Може би трябва да спомена, че Бравото вози твърдичко и бившия собственик ми каза, че е със спортно окачване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Повдигане на окачването
Collapse
X
-
Е ти с тия гуми как очакваш да не ти опират...?!?!?!?Как може въобще да сложиш такива гуми, при положение че стандартното е 185/60(65)/14Това е разлика от 7.2см или 9см в диаметър...Замислял ли си се за показанията на скоростомера с тези гуми? При скорост от 100км/ч, скоростомера ти показва 88 или 84км/ч.Относно возенето - Бравото попринцип вози по-твърдичко... не е защото е със спортно окачванеFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Re: Повдигане на окачването
filiar написа:Има ли лесен начин да си вдигна окачването една идейка. Проблема е, че карам с 205/70/15 и при по големи неравности, особено при натоварен автомобил гумите опират в калниците. По-осезаемо е отзад. Та ако може само задните да вдигна. Може би трябва да спомена, че Бравото вози твърдичко и бившия собственик ми каза, че е със спортно окачване.Гумите няма да ти опират ако ги свалиш примерно 205/60 R15 :D
ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
156 m-jet
Колега , много ми е интересно как си ги събрал тея гуми в калницитеспоред мене е невъzможно
да не бъркаш раЗмера
Коментар
-
Re: оакачване
kluchar написа:Сменяш спортните пружини и си готов .Имаше в някакъв магазин за тунинг. Има приспособление за пружините да се разтеглат освен такова да си сложиш .И аз изкам да си вдигнаколата но нещо по ефтино.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Спор за устойчивостта няма защото аз си смених предните от 165/60/13 на 165/80/13 и се пормени коренно стабилността защото колата стана по-висока.Иначе вариантите за да си караш с тези гуми са наистина или подложки или нови пружини (по-твърди).Ако си взимаш нови пружини обаче си вземи по-добре две нови комплект защото втора ръка всичките са различни в смисъл едната е по-провиснала от другата и колата ще застане на една страна.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Гумите не съм ги слагал аз. Колата я купих преди 3 седмици и си беше с такива. Бившия собственик каза, че му е писнало да изправя джанти и за това е сложил големи гуми. До колко е вярно не знам. Иначе зимата със сигурност ще гледам да взема по-ниски и по-тесни. И мен ме радват нископрофилните, но просто в момента нямам възможност да се набия 400 лв. за други летни и трябва да измисля нещо. Като компромис се замислям да взема две летни за отпред, а отзад да измисля нещо евтино. dani389, не разбрах сам ли си правил това с фланците или в сервиз. Интересно ми е, дали ще стане и при мен? zfa159, тия подложки, дето спомена, къде се продават и горе долу знаеш ли някакви цени. Само да ми остане малко повече свободно време тия дни ще мина през магазините за тунинг да видя какво предлагат.
Коментар
-
filiar написа:Объркал съм се - размера е 205/60/15, все пак не са точно като на Волга
195/55 R15
ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
filiar написа:Объркал съм се - размера е 205/60/15, все пак не са точно като на Волга
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Ами подложките ми ги прави стругар а ги монтирах в сервиз заштото тогава ас работех там ,ама на опела както писах по горе е много просто там става и пружини на бмв и варшава само 4е се режат малко 4е колата става като скакалец напър4ена а при фиате още не сам се загледал как е задницата дали амортисиора минава през пружината или са ено до дриго ако не минава през пружината е лесна работа но невярвам да са като тези каруци опел .Но моят сажет е ако си вдигаш колата да е с нови пружини не прави хибриди италианските коли да достата4но добри него заслужават.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар