Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистене на инжектори на брава 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чистене на инжектори на брава 1.6 16V

Дайте ми идея за чистене на дюзи.Имам познат тук,които чисти дюзи обаче на дизелов мотор.С ултра звук.Въпроса ми е дали може с тоя ултразвук да ми изчисти дюзите ?Таи като имаме майстор които,чисти дюзи ама с неква течност и им пуска сигнал(с каква честота е тоя сигнал?).Ще ми сварчо ли работа майстора комшията или не с тоя ултразвук.По принцип е читав майстор и то много .Известен е тук в бургаски окръг.Бай Петър се казва , а фирмата му е Дизелхаус.Незнам дали некой го познава , но това е друг въпрос , които не ме интересува.интересува ме чистят ли се бензинови инжектори с ултра звук без да им се подава сигнал?
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Re: чистене на инжектори на брава 1.6 16в

galinchooo написа:
    Дайте ми идея за чистене на дюзи.Имам познат тук,които чисти дюзи обаче на дизелов мотор.С ултра звук.Въпроса ми е дали може с тоя ултразвук да ми изчисти дюзите ?Таи като имаме майстор които,чисти дюзи ама с неква течност и им пуска сигнал(с каква честота е тоя сигнал?).Ще ми сварчо ли работа майстора комшията или не с тоя ултразвук.По принцип е читав майстор и то много .Известен е тук в бургаски окръг.Бай Петър се казва , а фирмата му е Дизелхаус.Незнам дали некой го познава , но това е друг въпрос , които не ме интересува.интересува ме чистят ли се бензинови инжектори с ултра звук без да им се подава сигнал?
    Почистването с ултразвук не е всемогъщо средство и не зависи от това кой извършва почистването!Технологията е следната:Във вана, от която най-важен е почистващия химикал, се поставят инжекторите и за да се скъси времето на почистване, течноста се вибрира с ултразвук с честота около 40-45 kHz!Това е най-елементарния способ!Ако обаче, в този процес се включи и активиране на инжекторите с някаква честота, ефекта е много по-сериозен, отколкото чистенето им само в статично положение!Така, че зависи кой какви методи използва и доколко е запознат с ефективноста!!!

Коментар

За всички които им се налага да чистят дюзи после тест за дебит и разпрашаемост.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
      X