Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

чистене на инжектори на брава 1.6 16 в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

чистене на инжектори на брава 1.6 16 в

даите ми идея за чистене на дюзи.Имам познат тук,които чисти дюзи обаче на дизелов мотор.С ултра звук.Вапроса ми е дали може с тоя ултразвук да ми изчисти дюзите ?Таи като имаме маистор които,чисти дюзи ама с неква течност и им пуска сигнал(с каква честота е тоя сигнал?).Ще ми сварчо ли работа маистора комшията или не с тоя ултразвук.По принцип е читав маистор и то много .Известен е тук в бургаски окръг.Баи петър се казва , а фирмата му е Дизелхаус.Незнам дали некои го познава , но това е друг вапрос , които не ме интересува.интересува ме чистят ли се бензинови инжектори с ултра звук без да им се подава сигнал?
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

аз бих ти предпоръчал STP-за инжекциони
    Bradwa 1.8-goliama pri tova

Коментар

аз бих ти препоръчал REDEX. редекса за бензин е червен. пробвано е и работи. на етикета пише на български. щом като искаш да чистиш слагаш по - голямо количество и караш.
      UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Преди няколко седмици ходих до сервиз Алфа, но не свърших работата с чистене на инжектора, защото беше събота а те работят до обяд. За чистене на инжектора ми казаха че е нужно 3 часа да стои в ултразвуковата ваничка, като цената е 15 лв на дюза. Сервиза се намира до колелото на изхода за Сл. Бряг. И аз мислех да слагам някаква добавка, хвалеха ми някаква английска за 16лв, но щом чистенето струва 15лв (с моноинжекция съм), то по-добре направо чистене. При теб с 4 дюзи е друга работа...P.S: Тая сива Брава ми се струва, че я виждам често в Меден рудник... е може и да не е твоята
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ха-ха. Не е моита човек.моита стои постоянно на технополис.Таи като там работя.така че се баркаш ама нема страшно.Не говори така че жената само туи чака да и кажат че са видели колата в меден рудник.Ще ми пили че ходя по к...и :D

Коментар

Хаха, няма страшно объркал съм се. В събота и неделя два пъти спрях до една като твоята Брава, в Лазур малко по-нагоре от Флората. Там дето са две дълги редици коли между блоковете. Както и да е, ако намериш някой друг сервиз за чистене на инжектори пиши, че от Алфа и без това не съм много доволен, а и като гледам не им се работи, така че е под въпрос дали изобщо ще го изчистят

Коментар

everton написа:
              аз бих ти препоръчал REDEX. редекса за бензин е червен. пробвано е и работи. на етикета пише на български. щом като искаш да чистиш слагаш по - голямо количество и караш.
              I’m_crazy написа:
              Аз само да попитам - това търговски марки на добавки за бензин ли са ?Ами с добавка за карбураторни двигатели може ли да стане нещо проблем - например запушване?
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                everton написа:
                I’m_crazy написа:
                Аз само да попитам - това търговски марки на добавки за бензин ли са ?Ами с добавка за карбураторни двигатели може ли да стане нещо проблем - например запушване?
                стп и редекс са марки за добавки за гориво и други. имат добавки както за бензин - инжекциони и карбуратори, така и за дизел.

Коментар

Аз да попитам колко често трябва да се чистят дюзите и има ли негативни влияния от тези добавки?Да няма обратен ефект-чистиш дюзи ама прекарваш всички мизерии от резервоара?
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                    Аз да попитам колко често трябва да се чистят дюзите и има ли негативни влияния от тези добавки?Да няма обратен ефект-чистиш дюзи ама прекарваш всички мизерии от резервоара?
                    ти мизериите от резервоара, вода и др. така или иначе ги прекарваш, добавката освен че има почистващ ефект подобрява и качеството на горивото, и спомага за "прекарването" на мизериите.

Коментар

здравеите .Благодаря за съвета.купих си РЕДЕКС червения.Трябва да ви кажа че върши страхотна работа.Карам вече 150км на бензин и подобрението е учудващо,но още са се отопушили както трябва.Но да ви кажа че дюзите бяха напулно запушени .Колата не палеше на бензин , а в движение като превключа на бензин изобщо не ускоряваше тъи като работеше на 2 цилиндара (може ни).Само след 50км вече палех на бензин а сега е вече и ускорява, но е много тромавяа на ниските.Абе иска си още каране с тая присадка.мисля да мина още 200км .Както и да е присадката работи безупречно.Заслужава си парите.А и да ви кажа по лесно е , иначе като сметнеш парите за почистване и парите за присадката и бензина които смятам да изгоря за почистване излиза 1:1.Само спестих разглобяването на двигателя а на 1.6 е отврат да сваляш дюзи.Особено ако има и климатик .Казаха ми че се сваля и компресора на климатика защото имало болче там.Абе ужас. :D :P

Коментар

Колко пари излезе тоя REDEX и откъде го купи. Ако не е някоя голяма цифра и аз може да пробвам

Коментар

лскдйосй

Аз РЕДЕКСА го купих от едно място дет не ти е работа направо.Така ме изплющяха че още нйе може да ми се затвори .....Зех го от бензиностанция ПЕТРОЛ.Цената му беше 13.90 голямата разфасовка обаче след като отидох на касата оная ко чука ко праи и ми вика 19.50.ХАХАХАХАХА.Заболя ме главата като каза че имало нови цени.Е пркара ме защото после един познат го е купил от ОМВ на 13лв.Да ти кажа има малка разфасовка и е по хубаво защото на мен от голямата ми остана повече от половината ама нека ми стои за черни дни.Така че провери на некоя бензиностанция ОМВ. :D

Коментар

Мда, днес си го купих от бензиностанцията на Петрол в Меден рудник за 11.30 лв - 250мл. Имаше и STP, но взех REDEX в прозрачна опаковка. Утре ще поразходя малко колата по плажовете, а може и да мина към Дебелт да видя отворили ли са метан станция или не, макар че точно не знам къде би трябвало да се намира След около 100-200 км се надявам да се почуства някакъв ефект.

Коментар

Тази опаковка от 250мл за колко литра бенц е,че да си направя сметката дали не е по-добре да взема liqui moly ?
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X